ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Πάνω από 100.000 αιτήματα για να υποβληθούν στο εμβόλιο Sputnik V, σε 24 ώρες

A worker unloads the first shipment of Russia's Sputnik V COVID-19 vaccine from an airplane at the international airport in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Dec. 24, 2020. (AP Photo/Gustavo Garello)
Share

Πάνω από 100.000 κάτοικοι της μεγαλύτερης επαρχίας του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής υπέβαλαν αίτηση για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Telam την Παρασκευή. 

Την Πέμπτη, η πρώτη παρτίδα του εμβολίου Sputnik V έφτασε στην Αργεντινή με 300.000 δόσεις. Η επαρχία του Μπουένος Άιρες θα λάβει 123.000 δόσεις.

Τα αιτήματα για εμβολιασμό υποβλήθηκαν σε ιστότοπο που ξεκίνησε την λειτουργία του την Πέμπτη από το Υπουργείο Υγείας στο Μπουένος Άιρες. Σε πρώτη φάση, θα εμβολιαστούν άτομα ηλικίας 18-59 ετών με χρόνιες παθήσεις, άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τα σώματα ασφαλείας και οι δάσκαλοι.

Στην επαρχία θα δημιουργηθούν 313 σταθμοί εμβολιασμού που θα ανοίξουν στις 28 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την Telam, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Μπουένος Άιρες Αξέλ Κικίλοφ θα είναι μεταξύ των πρώτων στην περιοχή που θα εμβολιαστούν.

Νωρίτερα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων και η κυβέρνηση της Αργεντινής υπέγραψαν συμβόλαιο για την παράδοση 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντεζ δήλωσε ότι θα είναι το πρώτο άτομο στη χώρα του που εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο, καθώς δεν αμφισβητεί την ποιότητά του.

με πληροφορίες από το ΤΑΣΣ