Αρης Σερβετάλης: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον «Ανθρωπο του Θεού» στη Μόσχα (video)

Share

Παγκόσμια πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη ταινία ο «Man of God» (ο άνθρωπος του Θεού) έγινε στο 43ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας. Το «παρών» στη βραδιά έδωσε η σκηνοθέτις του έργου, Γελένα Ποπόβιτς, ο ηθοποιός Αλεξάντερ Πετρόφ και ο διάσημος τραγουδιστής Φίλιπ Κίκοροφ. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να παραβρεθεί το καστ των Ελλήνων ηθοποιών που συμμετείχαν στην ταινία, λόγω του κορονοϊού.

Η διεθνής κινηματογραφική παραγωγή με θέμα το βίο και τις δοκιμασίες που πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2020 σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα. «Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη χώρα, όπου ποτέ δεν ξέρεις τι εκπλήξεις θα έχεις από εκείνην. Η ζωή του Αγίου με συγκλόνισε και ήμουν πολύ ευλογημένος που μπήκα σε έναν ρόλο τόσο κοντά στον Άγιο» δήλωσε ο Αλεξάντερ Πετρόφ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία έχει ο Άρης Σερβετάλης. Παράλληλα, η μικρή πρωταγωνίστρια του έργου, Vera Letizia Muratova, μίλησε για τη βοήθεια του Έλληνα ηθοποιού στην ερμηνεία της. «Ο ρόλος μου στην ταινία είναι μία μαθήτρια του Αγίου Νεκταρίου. Το όνομά της είναι Χρυσαφένια και αγαπά τον Άγιο Νεκτάριο σαν πατέρα της. Τον εμπιστεύεται και ενδιαφέρεται γι’ αυτόν. Είχα σκηνές με τον Άρη Σερβετάλη και τον είδα να μεταμορφώνεται σε καλόγερο που ενδιαφέρεται για τα πνευματικά του παιδιά και τον Θεό. Με βοήθησε πάρα πολύ». Η ταινία της Γελένα Ποπόβιτς πραγματεύεται τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, ο οποίος ως ιερέας εκδιώχθηκε τον 19ο αιώνα από την εκκλησία του και εξορίστηκε στην Αίγυπτο, ωστόσο συνέχισε να φροντίζει τους φτωχούς, να διδάσκει τα κορίτσια των αγροτών και ίδρυσε ένα μοναστήρι – προσκύνημα της Ορθοδοξίας.

Τον Άρη Σερβετάλη στον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου πλαισιώνει ένα εξαιρετικό πολυπρόσωπο καστ που αποτελείται από τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννη Στάνκογλου, Νικήτα Τσακίρογλου, Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνο Γαβρά, Γιάννη Αναστασάκη, Μιχάλη Οικονόμου, Αλέξανδρο Μυλωνά, Παύλο Κουρτίδη, Αλεξάντερ Πετρόφ και άλλους. Τη μουσική της ταινίας έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης Ζμπίγκνιου Πράισνερ, διάσημος μέσα από την συνεργασία του με τον Κριστόφ Κισλόφσκι.

Τα social media της Ρωσίας πήραν φωτιά μετά το τέλος της προβολής και οι έπαινοι για την ταινία έκαναν τον γύρω του κόσμου. Ο Ρωσικός Τύπος από την επόμενη μέρα πέρασε σε μια ιδιαίτερα συγκινητική καμπάνια για την ταινία προτείνοντας στον κόσμο να την δει και να γνωρίσει καλύτερα τον Άγιο Νεκτάριο μέσα από την ταπεινή και ασκητική του ζωή.

Η ημερομηνία εξόδου της ταινίας στους κινηματογράφους από τη Feelgood έχει οριστεί για τον Νοέμβριο στην επέτειο των 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου.

ΒΙΝΤΕΟ