Άστραψε και βρόντηξε ο Μικές Ρήγας μετά τις καταγγελίες σε βάρος του από την Μαρία Τρουμουλιάρη (video)

Share

Δεν υπήρξε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ο Μικές Ρήγας  επί θητείας μου, τόνισε ο Γιάννης Γαλουζής, στηρίζοντας πλήρως με την επιχειρηματολογία του τον συνεργάτη του, τονίζοντας ότι ειπώθηκαν πολλά ψεύδη από την ειδική σύμβουλο του Δημάρχου στη ΔΕΥΑΚ, Μαρία Τρουμουλιάρη. Της ζήτησε μάλιστα  να χαμηλώσει τους τόνους διότι , όπως είπε, δίνουν την εντύπωση ότι «πνίγονται» ως παράταξη και δεν ξέρουν από πού να πιαστούν για αυτό προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις. Κάλεσε επίσης τον Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη να σκεφθεί ξανά την υποψηφιότητά του διότι ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να αποχωρήσει. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Αυτά ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο τέως Δήμαρχος, Γιάννης Γαλουζής μαζί με τον τέως πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Μικέ Ρήγα, την Παρασκευή το απόγευμα 4 Αυγούστου, στα γραφεία της παράταξης «Νέα Κάλυμνος», με σκοπό να ενημερωθούν οι Καλύμνιοι για τα όσα ανυπόστατα και  συκοφαντικά, όπως είπαν, ειπώθηκαν εναντίον του Μικέ Ρήγα, μέσα από ρεπορτάζ που έδωσε η συνεργάτιδα του Δημάρχου στον Παλμό της Καλύμνου.

Ο κ.  Ρήγας ξεκινώντας είπε ότι, δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανένα να σπιλώσει το όνομά του και ξεκαθάρισε ότι  δεν ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επί Δημαρχίας Γαλουζή. Απάντησε για όλα όσα η κ. Τρουμουλιάρη τον κατήγγειλε, για δήθεν ρουσφετολογικές ρυθμίσεις με σκοπό την «άγρα» ψηφοφόρων, για αύξηση χρέους της ΔΕΥΑΚ από τον ίδιο κ.α. Τόνισε δε ότι,  δεν μπορεί η ίδια να χειρίζεται- διότι δεν είναι νόμιμο-, προσωπικά δεδομένα, καταναλωτές και στοιχεία που αφορούν υποθέσεις που είναι στα δικαστήρια , και να τους εγκαλεί για διάφορες «ατασθαλίες».

Για τη σοβαρή καταγγελία ότι δεν γνωρίζουν που πήγαν 48 τόνοι μείγματος ασφάλτου, απάντησε με ένα παλιό βίντεο-ρεπορτάζ , προσθέτοντας ότι ο κ. Νικ. Κρούσκος, εργολάβος, παραχώρησε δωρεάν μείγμα που χρησιμοποιήθηκε για ανάγκες της ΔΕΥΑΚ  στο Βαθύ και παρουσίασε δεύτερο βίντεο λέγοντας ότι τον μπέρδεψε με τον Μικέ Ρήγα, εργαζόμενο μηχανικό στο ΛΤ, ο οποίος ασχολήθηκε με έργο του ΔΛΤ, με μείγμα και πάλι του κ. Κρούσκου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ υπήρξε μόνο επί θητείας Διακομιχάλη με τον οποίο είχαν αγαστή συνεργασία και ότι δεν έκανε τίποτα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του.

Δεν αρκέστηκε ωστόσο μόνο σε αυτά ο τέως πρόεδρος. Πέρασε στην αντεπίθεση αποκαλώντας την κ. Τρουμουλιάρη γυρολόγο, έμμισθη συνεργάτη , που δεν ασχολείται με τα κοινά για να προσφέρει αλλά από συμφέρον. Προχώρησε δε καταγγέλοντας ότι, «ανακάλυψαν» στο Διαύγεια απόφαση του ΔΣ για αγορά οικογενειακής της κατοικίας από το Δήμο, ύψους 70.000 ευρώ.

Παραδέχτηκε  όμως ότι και η παράταξή του ψήφισε την αγορά αυτή διότι όπως ισχυρίστηκε, απέκρυψαν ότι ήταν  υποθηκευμένη. Μάλιστα είπε ότι, παρανόμως  χρησιμοποιούσε τους κωδικούς πρόσβασης συναδέλφου της για να περάσει αυτό που ήθελε και να υποχρεώσει το Δήμο να κάνει την αγορά. Αναφορά έκανε και για τον τρόπο λειτουργίας της κ. Τρουμουλιάρη στη ΔΕΥΑΚ και την κάλεσε να ανακαλέσει όσα είπε στα ΜΜΕ εντός εικοσιτετραώρου, αλλιώς θα κινηθεί νομικά.

Τέλος, ο κ. Μικές Ρήγας απευθύνθηκε και στον πρόεδρο της ΑΝΕΚ, Γιώργο Θανάτση και του απηύθυνε μία σειρά ερωτημάτων για την κατάσταση της ΑΝΕΚ, την απώλεια του Κάλυμνος Σταρ, το Νήσος Κάλυμνος,  το νέο σκάφος, πότε θα γίνει ΓΣ της ΑΝΕΚ, πόσα χρωστάει στους υπαλλήλους του κ.α., τα οποία πρέπει να απαντηθούν και ο ίδιος να λογοδοτήσει.

Τόσο ο κ. Γαλουζής όσο και ο κ. Ρήγας δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους εάν  συνεχιστούν οι ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις.