Αύξηση πτήσεων από 1η Μαρτίου από Ρωσία προς Ελλάδα – Οι προορισμοί

Share

Το Επιχειρησιακό Κέντρο για την καταπολέμηση του κορονοϊού στην Ρωσία θα άρει όλους τους περιορισμούς για αεροπορικά ταξίδια προς την Κύπρο, ενώ από τις αρχές Μαρτίου, θα μπορούν να εκτελούνται τακτικές και τσάρτερ πτήσεις από όλα τα ρωσικά αεροδρόμια από όπου επιτρέπονται διεθνείς πτήσεις, με αυξημένες συχνότητες προς Ουγγαρία, Ελλάδα, Γερμανία και Σρι Λάνκα. Η Αγία Πετρούπολη θα έχει απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Πιο αναλυτικά και με βάση τα αποτελέσματα της συζήτησης και λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση σε μεμονωμένες χώρες, το Επιχειρησιακό κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε από τις 21 Φεβρουαρίου 2022 να αυξήσει τον αριθμό των τακτικών πτήσεων σε αμοιβαία βάση με τα ακόλουθα κράτη:

Ουγγαρία: Μόσχα – Βουδαπέστη από 7 έως 14 πτήσεις την εβδομάδα, Αγία Πετρούπολη – Βουδαπέστη από 4 έως 7 πτήσεις την εβδομάδα.

Γερμανία: Καλίνινγκραντ – Βερολίνο από 2 έως 6 πτήσεις την εβδομάδα, Καλίνινγκραντ – Ντίσελντορφ με συχνότητα 5 πτήσεις την εβδομάδα.

Από την 1η Μαρτίου αποφασίστηκε να αυξηθεί ο αριθμός των τακτικών πτήσεων σε αμοιβαία βάση προς την Ελλάδα:

Μόσχα – Κέρκυρα από 4 έως 7 πτήσεις την εβδομάδα,

Μόσχα – Μύκονος με συχνότητα 4 πτήσεων την εβδομάδα,

Αγία Πετρούπολη – Αθήνα, Αγία Πετρούπολη – Θεσσαλονίκη, Ζουκόφσκι – Ηράκλειο, Αικατερινμπούργκ – Ηράκλειο με συχνότητα 2 πτήσεων την εβδομάδα σε κάθε δρομολόγιο.

Αποφασίστηκε επίσης να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στις τακτικές και τσάρτερ πτήσεις από τα ρωσικά αεροδρόμια που είναι ανοιχτά για διεθνείς πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια της Κύπρου από την 1η Μαρτίου.

Επιπλέον, ελήφθη απόφαση για επανέναρξη των πτήσεων από τα διεθνή αεροδρόμια Nizhnevartovsk, Stavropol, Khanty-Mansiysk, Yakutsk και Abakan από τις 21 Φεβρουαρίου σε ανοιχτούς προορισμούς με συχνότητα που καθορίζεται για άλλα σημεία της Ρωσίας, από τα οποία έχει αποκατασταθεί η διεθνής εναέρια κυκλοφορία, λαμβάνοντας υπόψη την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών και επιδημιολογικών απαιτήσεων.

Το Επιχειρησιακό Αρχηγείο στη Ρωσία συνιστά στους πολίτες να εμβολιάζονται πριν πετάξουν σε χώρες του εξωτερικού για να προστατευτούν από μια νέα μόλυνση από κορωνοϊό. / money – tourism