BINTEO-Κάλυμνος: Σημαντικές ανακοινώσεις του Δημάρχου Δημ. Διακομιχάλη στην πρώτη συνέντευξη του έτους στο NEWS-POLITICS

Share

300.000 ευρώ η πρώτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών από την τελευταία θεομηνία

Eπικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η νομιμότητα της απόφασης του ΔΣ για την απευθείας αγορά του κτιρίου που θα στεγαστεί η Σχολή Μηχανικών ΕΝ

Η Κάλυμνος στην ηλεκτροκίνηση με το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», 1.400.000 ευρώ
Σύντομα θα γίνει διαδικτυακός απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, την πρώτη του έτους στο NEWS- POLITICS, παραχώρησε ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, την Παρασκευή το απόγευμα. Μάλιστα η συνέντευξη δόθηκε λίγη ώρα αφότου ο Δήμαρχος παρέλαβε την επικύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, της απόφασης του ΔΣ για την απευθείας αγορά του ακινήτου που θα στεγαστεί η Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την τελευταία θεομηνία συνεχίζονται απρόσκοπτα και μεταξύ άλλων, ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών το πρώτο ποσό των 300.000 ευρώ για το σκοπό αυτό και ότι έχουν ζητηθεί 2 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και 250.000 ευρώ από το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής.

Η καταγραφή των ζημιών για τις κατοικίες έχει ήδη ξεκινήσει από το Δήμο και για τις επιχειρήσεις από το Επαρχείο. Σύντομα ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας θα παρουσιάσει στο ΔΣ και τη μελέτη-πλαίσιο για το μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι οι κατολισθήσεις και θα αναζητηθούν πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κράτος για την υλοποίηση της.

Όσον αφορά τα σχόλια που ειπώθηκαν για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και τη λειτουργία της Σχολής Μηχανικών, ο Δήμαρχος δήλωσε πως η Σχολή θα γίνει, είναι δέσμευση του πρωθυπουργού και η απάντηση είναι η επικύρωση, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, της απόφασης του ΔΣ για την αγορά του ακινήτου που θα στεγαστεί η Σχολή, δεδομένο που ομολογουμένως αποτελεί ένα σοβαρό βήμα.

Για την κριτική που του ασκήθηκε από τον Γιάννη Μαστροκούκο για ασόβαρη και επικίνδυνη διαχείριση και για μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες για την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών απάντησε λέγοντας ότι, θα του κοινοποιήσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πως ορισμένοι , προκειμένου να χτυπήσουν τον Διακομιχάλη κάνουν κακό στο νησί, έτσι ο κ. Μαστροκούκος δεν κάνει σοβαρή πολιτική και εκτίθεται καθημερινά.

Επίσης με αφορμή την έγκριση λειτουργίας δυο μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων από τον ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, σε Κω και Κάλυμνο, ρωτήσαμε τον Δήμαρχο τι θα γίνει επιτέλους με το θέμα του ΧΥΤΥ, της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, την ανακύκλωση κλπ. , το σοβαρότερο ζήτημα της Καλύμνου, το οποίο θα πρέπει επιτέλους να κλείσει. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ολοκληρώνεται ο φάκελος του ΧΥΤΥ για να κατατεθεί στο υπουργείο για χρηματοδότηση και ότι ο Δήμος λειτουργεί πλέον επικουρικά σε όλα αυτά διότι όλο το πακέτο έχει περάσει πλέον στα χέρια του ΦΟΔΣΑ.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο ίδιος για την έγκριση της ένταξης του έργου του Δήμου Καλυμνίων με τίτλο «Υποδομές ηλεκτροκίνησης-ηλεκτρικά οχήματα-σταθμοί φόρτισης » στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με ποσό χρηματοδότησης περί το 1.400.000 ευρώ, που θα δώσει στο Δήμο τη δυνατότητα να προμηθευτεί έξι ηλεκτροκίνητα οχήματα και τους φορτιστές τους, όπως λεωφορείο, απορριμματοφόρα κλπ., τα οποία έχει ανάγκη η Κάλυμνος.

Κλείνοντας ο Δημήτρης Διακομιχάλης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2022 θα είναι μαγική χρονιά για την Κάλυμνο, όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν διαγωνισμοί στον αέρα και να υλοποιούνται έργα. Επίσης μας ενημέρωσε ότι θα γίνει διαδικτυακός απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής σύντομα και προκάλεσε τότε να παρέμβουν όσοι του καταλογίζουν ότι δεν έκανε κανένα έργο από όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Ίδωμεν!!