Χ.ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ: Είμαστε πολύ κοντά στο 1,3 εκ. αφίξεις – Πώς εξελίσσεται ο Οκτώβριος (video)

Share

Με χαμόγελα έκλεισε (μετά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου) ο Σεπτέμβριος για την φετινή τουριστική σεζόν ενώ και ο Οκτώβριος διαγράφει ανοδική πορεία, με καλές πληρότητες στα ξενοδοχεία κι επίσης ενθαρρυντικά νούμερα στις αφίξεις.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την επόμενη τουριστική σεζόν, με δεδομένες τις αρνητικές εξελίξεις στην διεθνή οικονομία και τις ανατιμήσεις στον τομέα της ενέργειας. 

«Τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις ανεπίσημες πληροφορίες που έχουμε, ξεπεράσαμε τις 300.000 αφίξεις –που μεταφράζεται στο 80% των αφίξεων του 2019 και 105% πάνω σε σχέση με το 2020. Με τις αφίξεις του περασμένου Σαββατοκύριακου ξεπεράσαμε το 1.200.000 άτομα που για εμάς, ήταν εξ αρχής το πλέον αισιόδοξο σενάριο. Είναι επίσης, πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός πως 18 χώρες το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019, κατέγραψαν περισσότερες αφίξεις (η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Δανία κ.λπ.) Αυτό μας βοήθησε να φτάσουμε τα νούμερα για τα οποία μιλάμε σήμερα» ανέφερε.

(διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στη ‘δημοκρατική’

https://www.dimokratiki.gr/05-10-2021/fovoi-gia-epistrofi-tis-avevaiotitas-stin-toyristiki-sezon-toy-2022/)

BINTEO