Χατζηδιάκος : Μέχρι το τέλος του 2022 εξελίξεις στην παράταξή μου! (ηχητικό)

Share

Την απόφαση του να είναι υποψήφιος βουλευτής αλλά και την δρομολόγηση των διαδικασιών για την ανάδειξη του στελέχους που θα ηγηθεί της παράταξης του ανακοίνωσε πλέον μέσω του SKY o τέως δήμαρχος Ρόδου και επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Οι διαδικασίες μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους όπως τόνισε.

«Η παράταξη που θα μετάσχει στις εκλογές της αυτοδιοίκησης θα πλαισιωθεί από άτομα που είχαν ασχοληθεί με την ΤΑ, ήταν δίπλα μας συμμέτοχοι στις αγωνίες μας ακόμη και αν δεν ήταν υποψήφιοι ή δημοτικοί σύμβουλοι. Έχουμε το χρόνο για να το υλοποιήσουμε. Μέχρι τις γιορτές θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μπορεί να έχει προκύψει και ο επικεφαλής μέχρι τότε αν βρεθεί η ηγετική φυσιογνωμία που θα γίνει άμεσα αποδεκτή από όλους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδιάκος.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως θα είναι στην παράταξη του έως το τέλος της θητείας.

Ο κ. Χατζηδιάκος διαπίστωσε όπως είπε σιγή στη κοινωνία για όσα γίνονται.

«Αν είχαν γίνει όσα γίνονται τώρα στην εποχή μου θα ήμουν κρεμασμένος σε κανένα δέντρο. Τώρα γίνονται πράγματα και επικρατεί σιγή τάφου στη κοινωνία», είπε ο κ Χατζηδιάκος.

«Έχει αρχίσει να ωριμάζει ο χρόνος πλέον και γίνεται προεργασία από πλευρά της παράταξης μας .Θα κάνουμε κάλεσμα σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την αυτοδιοίκηση να μετάσχει σε αυτή τη διαδικασία που αφορά τον εμπλουτισμό της παράταξης που θα κατέλθει στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και θα διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου . Αυτά που είχαμε κεκτημένα τα έχουμε χάσει και όσα δρομολογήθηκαν ακυρώθηκαν ή πήγαν στις καλένδες. Έχει ξεκινήσει δηλαδή η διαδικασία για το κτίσιμο της παράταξης εκ νέου», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Τόνισε επίσης ο κ. Χατζηδιακος πως συμμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια είναι ο πρώην δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Ακόμη υπογράμμισε πως ο ίδιος σεβάστηκε όσα βρήκε από τους προηγούμενους δημάρχους και τα αξιοποίησε όταν ήταν δήμαρχος Ρόδου.

«Σεβάστηκα τα έργα και τις δράσεις όχι μόνο του κ. Κουσουρνά αλλά και του κ. Χατζηευθυμίου. Η αξιοποίηση της Νέας Αγοράς σε συνδυασμό με την μαρίνα ήταν μελέτη του κ. Χατζηευθυμίου. Αυτή βρήκα. Αξιοποίησα και μελέτες από την εποχή του Γιώργου Γιαννόπουλου. Επικαιροποιούσα τ μελέτες που ήταν σε δραχμές»,. Είπε ο κ. Χατζηδιάκος .

«Είχα τις πικρίες μου τον πρώτο και δεύτερο χρόνο. Άσκησα κριτική σκληρή στη δημοτική αρχή και κάποιοι με κατηγόρησαν για αυτό . Ήρθαμε στον τρίτο χρόνο και μου ζητήθηκε να στηρίξω το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Δεν έκανα ανακοίνωση.Ζήτησα να αφήσουμε να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες γιατί και εγώ έχω να δώσω μια εξήγηση τους συνεργάτες μου και την κοινωνία γιατί πείστηκα να επιλέξω το δρόμο που οδηγεί στη Βουλή», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Όσο για τον άνθρωπο που θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία της παράταξης τόνισε:

“Αυτός που θα είναι επικεφαλής θα πρέπει να σέβεται τις αρχές της παράταξης. Επίσης πρέπει να είναι αποδεκτός από τη μεγάλη πλειοψηφία των μελών της. Είναι πολλοί εκείνοι που μπορούν να τεθούν επικεφαλής. Η παράταξη θα πλαισιωθεί από άτομα που είχαν ασχοληθεί ήταν δίπλα μας και ήταν συμμέτοχοι στις αγωνίες μας ακόμη και αν δεν ήταν υποψήφιοι ή δημοτικοί σύμβουλοι .Έχουμε το χρόνο για να το υλοποιήσουμε. Μέχρι τις γιορτές θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μπορεί να έχει προκύψει και ο επικεφαλής αν βρεθεί η ηγετική φυσιογνωμία που θα γίνει άμεσα αποδεκτή».

Όσο για τα δακτυλίδια είπε πως … ανήκουν σε άλλες εποχές όπως και οι άνωθεν κομματικές παρεμβάσεις γιατί πάνω από όλα υπάρχει ο διάλογος και κυρίως ο εποικοδομητικός διάλογος.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα δήλωσε :

«Αν είχαν γίνει όσα γίνονται τώρα στην εποχή μου θα ήμουν κρεμασμένος σε κανένα δέντρο. Τώρα γίνονται πράγματα και επικρατεί σιγή τάφου στη κοινωνία . Πρέπει να ανάψει το φιτίλι και θα ακολουθήσει η ανάφλεξη»

Με αφορμή όσα είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου τόνισε:

«Η δημοτική αρχή είπα καλό θα είναι το Νοέμβριο να κάνει ένα ταμείο σε ότι αφορά τη λειτουργία της για όλα τα μεγάλα θέματα και το κυκλοφοριακό. Έγινε μεγάλη συζήτηση και για τα σκουπίδια και του χρόνου θα γίνει μεγαλύτερη. Αν περάσει η σύμβαση που έχει δρομολογηθεί η καθαριότητα θα κοστίζει 15 εκατομμύρια από 5.000.000 . Να δούμε πως θα τα πληρώνουμε»

Έκανε λόγο για υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου .

«Αν δεν κάναμε συζήτηση και για κοινωνικά θέματα θα έπρεπε να καταργηθεί το δημοτικό συμβούλιο όπως κατάντησε. Κάποτε περιμέναμε τις συνεδριάσεις για να συζητήσουμε σημαντικά θέματα», είπε. (πηγή: skyrodos.gr)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ SKYRODOS.GR