Χατζημάρκος για την στάση της μειοψηφίας περί της Κ2: «Εδώ μέσα κυριαρχεί δυσκ….τητα!»

Share

Την αντίδραση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου προκάλεσε η στάση της μειοψηφίας απέναντι στο θέμα που ήρθε προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, για την Κ2: «Λήψη απόφασης για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του εμπορικού σήματος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον αναπτυξιακό της Οργανισμό με την επωνυμία «Κ2 Α.Ε. Αναπτυξιακός Οργανισμός περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας, εξέφρασαν την επιφυλακτικότητά τους σχετικά με την λειτουργία της αναπτυξιακής εταιρείας, προβάλλοντας μια σειρά από επιχειρήματα –είτε επειδή είναι ΑΕ, είτε επειδή είχαν καταψηφίσει σε προηγούμενη συνεδρίαση κ.λπ.

Παρά το γεγονός πως η παράταξη του κ. Γλυνού επέλεξε να ψηφίσει ΛΕΥΚΟ, ο κ. Περιφερειάρχης αντέδρασε έντονα, εκφράζοντας την αγανάκτησή του, για ένα θέμα το οποίο –κατ ουσίαν- είναι τυπικό και βέβαια, η Κ2 παραμένει μια αναπτυξιακή εταιρεία, που έχει αναλάβει πολύ μεγάλης εμβέλειας Project όπως το μεγάλο εγχείρημα μαζί με την TUI, το γνωστό ‘Rhodes Co-Lab’, για την Ρόδο.

Πάντως, την ώρα που γινόταν η ψηφοφορία ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μανώλης Γλυνός, απουσίαζε από την αίθουσα. Τοποθετούμενος ο κ. Χατζημάρκος επισήμανε τα εξής:

«Εδώ μέσα είναι εξαιρετικά δυσχερές να γίνει αντιληπτό αυτό που γίνεται αντιληπτό, έξω. Και όταν λέω ‘έξω’ δεν εννοώ έξω από αυτό το κτήριο, αλλά στο εξωτερικό. Γιατί αυτή τη στιγμή (πραγματικά) σε όλο τον πλανήτη μιλούν για το Rhodes Co-Lab και εδώ, ο οργανισμός που το ΄τρέχει’ δεν ψηφίζεται, για να έχει την εκμετάλλευση του σήματος του πατρικού του οργανισμού (!!!) ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Ηρωικό! 100% Ελληνικό! Συγχαρητήρια! (χειροκρότησε). Το Rhodes Co-Lab ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη, αυτή τη στιγμή βάζει νέα στάνταρτ στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και ο οργανισμός που το τρέχει και πρέπει νόμιμα να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα, του οργανισμού που τον ίδρυσε… καταψηφίζεται! Και πόσο περήφανος είμαι πριν ένα μήνα στο Βερολίνο, πήγα μόνο για ένα δείπνο και υπουργοί Τουρισμού, μο έκαναν ερωτήσεις γι αυτό. Απίστευτο! Αυτή είναι η Περιφέρεια που θέλαμε να χτίσουμε! Και όχι αυτή την κακομοιριά… εδώ πέρα… Όχι αυτή την κακομοιριά εδώ πέρα… ‘πόσοι είναι εργαζόμενοι’… ‘είχαμε καταψηφίσει’… Πολλή… ΄δυσκ…τητα’ (!!!)
Με αυτό τον τρόπο, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι αυτή η εταιρεία να βγάλει κάποια χρήματα, και να μην είναι δημόσιο χρήμα. Τόσο κρατιστές; Μα τόσο; Εντάξει στον κρατισμό, είναι μια αντίληψη. Αλλά, τόσο μιζέρια; Το Rhodes Co-Lab έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Ας ανοίξουμε λίγο τα μυαλά μας, δεν θα πάθουμε τίποτα!»

Ο κ. Γλυνός επανερχόμενος στην αίθουσα, δηλώνοντας πως η παράταξή του θα ψηφίσει ΛΕΥΚΟ.

«Τελικά… medium rare!» (αναφώνησε ο κ. Περιφερειάρχης, χαριτολογώντας.

Ο κ. Χ.Κόκκινος ψήφισε ΚΑΤΑ, η Λαϊκή Συσπείρωση ΚΑΤΑ και οι ανεξάρτητοι ΝΑΙ.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία (και δεν αποσύρθηκε όπως, λαθεμένα γράφτηκε ή υπονοήθηκε από κάποιους). / Πέγκυ Ντόκου