Χρήστος Μιχαλάκης: «Έχουμε ακόμη δύο μήνες σεζόν» – Η αγορά δεν πήγε τόσο καλά όσο οι αφίξεις (βίντεο)

Share

 

Την βεβαιότητα ότι και το 2024 θα είναι μια εξαιρετική τουριστική σεζόν, εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ Notos News, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Όπως είπε, τα συμβόλαια για του χρόνου έχουν ήδη υπογραφεί και συνεχίζουν οι προκρατήσεις.

Ο ίδιος μίλησε και για το θέμα της αύξησης του φόρου διανυκτέρευσης: «Κάποια στιγμή, οι Ροδίτες πρέπει να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά κάποια πράγματα. Χάσαμε τον μειωμένο ΦΠΑ, χάσαμε κι άλλα και τώρα, μας ήρθε ο φόρος διανυκτέρευσης που κανονικά, ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κυβέρνηση δεν ρώτησε κανέναν. Εμείς θα συνεχίσουμε την διεκδίκηση» -όπως είπε.

Αναφορικά με το 2023 (μέχρι και τις 22 Ιουλίου 2023 που ξεκίνησαν οι πυρκαγιές στην Ρόδο) τόνισε πως με συντονισμένες ενέργειες όλων των τοπικών φορέων, περιορίστηκαν πολύ οι ζημιές στον Τουρισμό ενώ τα προβλήματα επικεντρώνονται πλέον στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος, στις πυρόπληκτες περιοχές.

«Έχουμε ακόμη δύο μήνες σεζόν!!!»  τόνισε ο κ. Μιχαλάκης, λέγοντας πως φέτος, η αγορά δεν πήγε τόσο καλά όσο οι αφίξεις αλλά θα έχουμε τουρίστες, μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Επιπλέον, μίλησε για την πολύ δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού, όταν το 2020 η Ρόδος είχε τουρισμό! «Το αποτέλεσμα, μας δικαίωσε αφού ενώ κατέρρευσαν μεγάλες περιοχές όπως η Ισπανία κ η Τουρκία ενώ η μόνη περιοχή που τα κατάφερε στην περιοχή της Μεσογείου, ήταν η Ρόδος. Από 1/7 – 31/10 2020 έως καταφέραμε να έχουμε το 80% των αφίξεων που είχαμε το 2019, που ήταν η χρονιά – ορόσημο. Αυτό, οφείλεται σε μια πολύ καλή συνεργασία που είχαμε όλοι μαζί οι φορείς –από τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες, τις τοπικές αρχές, την κυβέρνηση. Η αγορά στην Ρόδο, επέδειξε πολύ δυνατά χαρακτηριστικά».

Ο κ. Μιχαλάκης, μίλησε και για τα προβλήματα που δημιούργησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την αρχή του πολέμου (2022) που διέκοψε κάθε προσέγγιση από την ρωσική αγορά προς την Ελλάδα και τους προορισμούς, καθώς και την οικονομική κρίση σε όλη την Ευρώπη, που επηρεάζει τους πελάτες μας.

«Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2024 και όλα τα μηνύματα από τις βασικές αγορές μας (και όχι μόνο) είναι πολύ θετικά» -ανέφερε.

Τέλος, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συμπορευόμενος με τον νυν περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο υπογράμμισε τα εξής: «Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στα κοινά. Από έναν τοπικό σύλλογο, ένα συνδικαλιστικό όργανο, μέχρι και σε εκλογικές αναμετρήσεις, πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες». / Πέγκυ Ντόκου / news-politics

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.facebook.com/notosnews/videos/853540989297918