Covid-19: η πλειοψηφία των Γάλλων υπέρ ενός διαβατηρίου εμβολίων

Share

Οι Γάλλοι στην πλειοψηφία τους, τάσσονται υπέρ ενός συστήματος διαβατηρίων εμβολιασμού -τουλάχιστον σε σχέση με όσους δηλώνουν ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν καθόλου.

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του το γαλλικό περιοδικό Le Point που παρουσιάζει μια μεγάλη έρευνα σχετικά με τους εμβολιασμούς στην Γαλλία και τα ποσοστά των Γάλλων που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, τα οποία αυξάνονται.

Αν και αρχικώς υπήρξε άλλη τάση, τώρα το κλίμα αντιστρέφεται:

το 54% λέει τώρα ότι σκοπεύει να εμβολιαστεί, σύμφωνα με μια έρευνα για το Lemon.fr και την εφημερίδα  Le Parisien που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.

Το 62% των ερωτηθέντων στην Γαλλία, τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ταξίδια στο εξωτερικό.

Στο άρθρο, αναφέρεται και η πρόταση της Ελλάδας για το διαβατήριο –που έφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Η εισαγωγή διαβατηρίου εμβολιασμού για ταξίδια στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κερδίζει έδαφος.

Η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες που ζήτησε από την Κομισιόν, τη θέσπιση πιστοποιητικού εμβολίου το οποίο, θα επιτρέπει στους εμβολιασμένους ανθρώπους να κάνουν τα ταξίδια τους πιο γρήγορα.

Ένα μέτρο που θα στοχεύει στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, αλλά το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με αρκετές χώρες που δεν το θεωρούν σωστό λέγοντας πως «η ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων δεν πρέπει να εξαρτάται από ένα πιστοποιητικό».

Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει επίσης διαμαρτυρηθεί γι αυτό. / news-politics / Π.Ντ.