COVID: Μικρές βελτιώσεις – Το 0,1% σε βαριά κατάσταση – Το 99,9% σε ήπια κατάσταση

Share

Με την μετάλλαξη Όμικρον να επικρατεί ήδη σε πολλές χώρες του πλανήτη, η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να καλπάζει.

Ωστόσο, οι δείκτες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρουσιάζουν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν και τα στοιχεία και τα νούμερα ποικίλλουν ανά χώρα και φυσικά αλλάζουν καθημερινά, αφού υπάρχουν περιοχές που έφτασαν στο ‘πικ – peak’ της πανδημίας με την μετάλλαξη Όμικρον και άλλες που συνεχίζουν να καταγράφουν υψηλά νούμερα σε κρούσματα αλλά και θανάτους (από την Δέλτα, κυρίως) τα γενικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουμε σήμερα σχετικά με τα κρούσματα, τους θανάτους, τους νοσηλευόμενους αλλά και τους ασθενείς που είτε είναι σε βαριά κατάσταση, είτε αναρρώνουν πλήρως από τον κορωνοϊό, δείχνουν ότι ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ.

Μόνη ανησυχία παραμένει η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον ενώ η διεθνής επιστημονική κοινότητα εργάζεται ακούραστα τόσο πάνω στους εμβολιασμούς, όσο και για νέα φάρμακα που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει αυτή την μάστιγα.

Η κατάσταση, παραμένει κρίσιμη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να ΜΗΝ αδιαφορούμε, να ΜΗΝ εφησυχάζουμε, να εφαρμόζουμε τα μέτρα που επιβάλλονται αφού βοηθούν στην διαχείριση της πανδημίας και να συνεχίζουμε τους εμβολιασμούς.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Ας ρίξουμε όμως, μια πιο προσεκτική ματιά στα επίσημα νούμερα και στα στοιχεία:

Μέχρι αυτή την ώρα είναι καταμετρημένα σε όλο τον κόσμο (συνολικά) 350,228,900 κρούσματα, με 5,611,429 θανάτους σε διεθνές επίπεδο και οι 278,686,563 ανέρρωσαν πλήρως.

Οι 65,834,783 ασθενείς (δηλαδή το 99.9%) βρίσκονται σε ελαφριά κατάσταση και οι 96,125 (0.1%) σε βαριά κατάσταση –δηλαδή, το ποσοστό μειώθηκε σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες περίπου που ήταν στο 0,6%).

ΕΠΙΣΗΣ από τα περιστατικά που έκλεισαν (δηλαδή 284,297,992 ασθενείς) το 98% έχει αναρρώσει πλήρως (278,686,563 ασθενείς) ενώ το ποσοστό των θανάτων παραμένει στο 2% (5,611,429 (2%).

Η ανησυχία στην χώρα μας αλλά και στις μεγάλες και αναπτυγμένες χώρες, εστιάζεται στις αντοχές των συστημάτων υγείας που δοκιμάζονται καθημερινά.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα στοιχεία είναι από τον επίσημο ιστότοπο – https://www.worldometers.info/coronavirus/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς)

Πέγκυ Ντόκου / news-politics