Darwin Greek GleNTi Festival: Ένα μοναδικό ετήσιο γεγονός στην Αυστραλία που «μοσχοβολάει» Ελλάδα (pivs&videos)

Share

Το Ντάργουιν της Αυστραλίας ντύθηκε «Ελλάδα» το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου 2021, με αφορμή το Ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ, μια εκπληκτική διήμερη διοργάνωση με ποικιλία εκδηλώσεων, που συνέβαλε, για άλλη μια φορά, στην προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού στους χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλισαν την πόλη.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Άλλοι το αποκαλούν «Τhe Greek Festival», άλλοι πάλι « Darwin Greek GleNTi Festival» , ή απλά «Γλέντι». Όπως και να το πει κανείς είναι ένα, μοναδικό και Ελληνικό, από το 1988!!

Το Ντάργουιν της Αυστραλίας ντύθηκε «Ελλάδα» το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου 2021, με αφορμή το ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ, μια εκπληκτική διήμερη διοργάνωση με ποικιλία εκδηλώσεων, που συνέβαλε, για άλλη μια φορά, στην προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στους χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλισαν την πόλη.

Οι τυχεροί που παρευρέθηκαν φέτος στο Γλέντι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς και φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, υπέροχα Ελληνικά παραδοσιακά φαγητά και κρασιά, να διασκεδάσουν και να συμμετέχουν στα διάφορα δρώμενα.

ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://drive.google.com/file/d/1vQE3qEBKII89_Cc5wqI9LKm0ewp5DB_P/view

Η επιτυχημένη εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βόρειας Αυστραλίας, τα είχε όλα!! Χορό, διασκέδαση, τραγούδι, δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, όπως ζωγραφική προσώπου και παιδικές παραστάσεις κ.α.. Το αρνί, ο γύρος, τα Καλύμνικα φύλλα, ο μπακλαβάς, το ελληνικό παγωτό, οι λουκουμάδες και ότι βάλει ο «Ελληνικός» νους ,είχαν την τιμητική τους.  Για το τέλος αφήνουμε το καλύτερο, τις εντυπωσιακές παραστάσεις του Ομίλου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, της Ομάδας Χορού της Κοινότητας Κύπρου και της Σχολής Ελληνικού Χορού ΟΠΑ. Καλεσμένος φέτος στο Ελληνικό Γλέντι ήταν και ο τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης που ενθουσίασε και υποστηρίχθηκε από την ορχήστρα GleNTi All Star Band.

Πρέπει να πούμε ότι το γκρουπ των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών (Greek Traditional Dancing Group) γιόρτασε, όχι μόνο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τα 30 χρόνια διδασκαλίας της Ελληνικής παράδοσης, από την δασκάλα του γκρουπ κ. Αναστασία Σπυροπούλου-Μαστρανδρέα που προσέφερε τα μέγιστα στην Ελληνική Κοινότητα, όπως επίσης τα 10 χρόνια από την ίδρυση της σχολής Ελληνικών Παραδοσιακών χορών.

Γι αυτή τη μοναδική διοργάνωση , που φέτος ήταν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα και σε όλα τα μέλη της, στους δασκάλους και στους χορευτές μικρούς και μεγάλους, όλων των χορευτικών ομάδων, που καθήλωσαν και συγκίνησαν τους επισκέπτες με τις χορευτικές τους δυνατότητες και το κέφι τους, και σε όλους όσους έβαλαν πολύ κόπο και μεράκι για να γίνει η ξενιτειά Ελλάδα!!!

ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://drive.google.com/file/d/1mB3DTShSyH5Xqol9uZGeIwzIw5vnqPg5/view

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο του Ντάργουιν Κώστα Βατσκαλή και την επικεφαλής του Greek Traditional Dancing Group Αναστασία Σπυροπούλου-Μαστρανδρέα για τη βοήθεια στη συλλογή του υλικού.

Στη φωτό με τον Δημήτρη Μπάση, ο Δήμαρχος του Ντάργουιν Κώστα Βατσκαλής, ο σύμβουλος Γιώργος Λαμπρινίδης και από την επιτροπή Αδελφοποιημένων Πόλεων ο Αντώνης Μιαούδης.