Δεν θα πάει στη ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ -Επιχείρηση συσπείρωσης από το κόμμα για να σταματήσει ο αλληλοσπαραγμός

Share

 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να ανατρέψει το κλίμα πολυφωνίας και αποσυσπείρωσης που προκάλεσαν τα πολεμικά πυρά που αντάλλαξαν τα στρατόπεδα Αχτσιόγλου – Κασσελάκη.

Η εικόνα αποσυσπείρωσης που δημιουργήθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψηφίους να τραβούν ο καθένας το δικό του δρόμο απέναντι στην κυβέρνηση για την απόδοση των ευθυνών στην καταστροφή της Θεσσαλίας σε συνδυασμό με τις εσωτερικές γκρίνιες για την εικόνα διάσπασης που εξέπεμψε η προεκλογική μάχη για τη διαδοχή, άναψε φωτιά στην Κουμουνδούρου.

Αυτό που δεν έγινε κατορθωτό από τους υποψηφίους, να συντονίσουν δηλαδή την προεκλογική τους εκστρατεία και από κοινού με τον κομματικό μηχανισμό να βρεθούν στο πλευρό των πλημμυροπαθών και μετωπικά απέναντι στην κυβέρνηση, ανέλαβαν να το φέρουν εις πέρας  έστω και με ένα 24ωρο καθυστέρηση κορυφαία στελέχη και από τα πέντε στρατόπεδα των υποψηφίων μαζί με την ηγεσία του κόμματος.

Ένα βήμα πίσω
Έπειτα από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις συμφωνήθηκε ότι είναι ανάγκη να πέσουν κατακόρυφα οι τόνοι.

Οι πέντε υποψήφιοι σε ένα άτυπο μορατόριουμ δυο 24ωρων έκαναν ένα βήμα πίσω και ανέστειλαν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους δίνοντας χώρο στον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να ανακτήσει την εικόνα ενότητας του κόμματος και να διαμορφώσει την αντιπολιτευτική ατζέντα με κατά μέτωπο αντεπίθεση στην κυβέρνηση.

Σήμερα λοιπόν δυο κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ ένα με επικεφαλής τους Γιώργο Βασιλειάδη και Ράνια Σβίγκου και ένα με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο θα ταξιδεύουν μέχρι τη δύση του ηλίου σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τέμπη, και Φάρσαλα.

Στο πλευρό τους οι δυο γραμματείς θα έχουν τον Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Χρήστο Γιαννούλη και τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και θα βρεθούν στις πληγείσες περιοχές του Βόλου, του Πηλίου και της Λάρισας.

Το Σωκράτη Φάμελλο θα συνοδεύσουν στις περιοχές των Φαρσάλων, του Παλαμά και της Φαρκαδόνας οι Βασίλης Κοκκαλης, Αθηνά Λινού και Πέτη Πέρκα.

Και τα δυο κλιμάκια μαζί με στελέχη της ΚΕ και των τοπικών οργανώσεων θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα το απόγευμα.

Μποϊκοτάζ στη ΔΕΘ
Η ανησυχία για βαθύτερη εσωστρέφεια στην πιο κρίσιμη καμπή της εκλογικής διαδικασίας ήταν έκδηλη σε όλες τις πλευρές καθώς η παράταση της προεκλογικής περιόδου κατά μια εβδομάδα έδινε περισσότερο χώρο και χρόνο για ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ των εσωτερικών μηχανισμών, όπως παραδέχονται οι περισσότεροι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επικοινωνιακή αντεπίθεση της Κουμουνδούρου βοήθησε και η ανακοίνωση της παραίτησης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά και η απόφαση της ΔΕΘ να απορρίψει το αίτημα του Σωκράτη Φάμελλου να μιλήσει εκπροσωπώντας θεσμικά την αξιωματική αντιπολίτευση το ερχόμενο Σάββατο γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε το τελευταίο σαββατοκύριακο της Έκθεσης και  αντιθεσμικά, όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, να είναι εκείνος που θα κλείσει την έκθεση και όχι η αντιπολίτευση.

Μάλιστα η αντιπρόταση που έγινε για παραχώρησης της αίθουσας στο Βελλίδειο σήμερα το βράδυ εκλήφθηκε ως προσβολή από τον κ. Φάμελλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επομένως δεν θα παραστεί στη ΔΕΘ ούτε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φάμελλος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην επισκεφθεί καν τα περίπτερα αυτές την ημέρες μποϊκοτάροντας την διεθνή έκθεση και την επιχείρηση του Μεγάρου Μαξίμου να αποφύγει την κριτική των άλλων κομμάτων. / iefimerida