Der Spiegel: Ο σπασμένος θρόνος του Ερντογάν – «Ο αιώνιος πρόεδρος μπορεί πράγματι να ηττηθεί», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό

Share

Ένα ακόμα δημοσίευμα του ευρωπαϊκού Τύπου αμφισβητεί την κυριαρχία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Μετά τον Economist, σειρά έχει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel να διερωτηθεί αν ο Ερντογάν είναι «ο ανίκητος ή ο νικημένος». Το περιοδικό φιλοξενεί τον Τούρκο πρόεδρο στο εξώφυλλό του να κάθεται σε ένα σπασμένο χρυσό θρόνο.

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία για περισσότερο από 20 χρόνια. Υπό την ηγεσία του οι Τούρκοι έχουν ευημερήσει, αλλά έχουν επίσης υποστεί καταστολή και καταπίεση. Τώρα όμως ο αιώνιος πρόεδρος μπορεί πράγματι να ηττηθεί», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος για την προεδρία της Εθνικής Συμμαχίας και αρχηγός του σοσιαλδημοκρατικού CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές.

Erdoğans Kampf um die MachtDer Thron wankt

Seit über 20 Jahren regiert Recep Tayyip Erdoğan die Türkei. Jetzt droht ihm tatsächlich die Abwahl. Eine Reise zu enttäuschten Anhängern, verarmten Aufsteigern – und zu dem Mann, der den ewigen Präsidenten verdrängen könnte.