ΔΕΣ ΡΟΔΑ: Βελτίωση στις υπηρεσίες – Ενισχύονται δρομολόγια – Έρχονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Share

Η αυξητική τάση στην ροή των ξένων τουριστών, λειτουργεί βοηθητικά και ως προς την καλύτερη λειτουργία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Αυτό υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Δημήτρης Τσίκκης, εκφράζοντας την αισιοδοξία, να μην χρειαστεί να ζητηθεί περαιτέρω οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Ρόδου –όπως τα χρόνια της πανδημίας. 

«Η φετινή τουριστική σεζόν εμφανίζει ήδη πολύ καλά στοιχεία. Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ έχει πυκνώσει τα δρομολόγιά της κι ευελπιστούμε πως μέχρι την 1η εβδομάδα του Μαΐου, να υπάρχει συχνότητα από το κέντρο της πόλης μέχρι το Παραδείσι, ανά 25 λεπτά. Βρισκόμαστε εν αναμονή της πρόσληψης των εκτάκτων οδηγών (έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες κι έχουμε λάβει τις σχετικές εγκρίσεις).

Ωστόσο, αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, που έχει σαν συνέπεια να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός μας κατά 40% (!!!) Εάν δεν τα καταφέρουμε, υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητήσουμε την οικονομική συνδρομή του Δήμου Ρόδου, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο των επόμενων μηνών. Δυστυχώς η διετία της πανδημίας, μας πήγε πολύ πίσω. Φέτος, ελπίζουμε να καταφέρουμε να καλύψουμε τα κενά».

Από την άλλη πλευρά, οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν οι ίδιες και δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια πρόθεση για αυξήσεις. «Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ είναι μια επιχείρηση που λειτουργεί με αντίτιμο. Συνεπώς, δεν μπορεί όλα τα έξοδά της να τα καλύπτει ο Δήμος Ρόδου. Πρέπει να μπορούμε να πληρώνουμε τα ανελαστικά μας έξοδα (μισθοδοσία, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ.) Ειδικά για το ηλεκτρικό ρεύμα, θέλω να αναφέρω ότι αναμένουμε έως τις 15 Μαΐου θα έχει τεθεί σε λειτουργία το φωτοβολταϊκό σύστημα το οποίο έχουμε προμηθευτεί σαν επιχείρηση και θα μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε ολοκληρωτικά αυτόνομοι, ενεργειακά.

Το σύστημα αυτό, το έχουμε προμηθευτεί μέσω του προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’ και θα μας βοηθήσει να λειτουργήσουμε αυτόνομα. Επιπλέον, λάβαμε το ‘πράσινο φως’ από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να παραλάβουμε τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία –έως τα μέσα Μαΐου. Πρόκειται για τρία οχήματα που κόστισαν 1,7εκ. ευρώ περίπου μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος. Όλα αυτά, αγοράστηκαν με πόρους της δημοτικής επιχείρησης και θα είμαστε οι πρώτοι σε όλη την χώρα, που θα έχει τέτοια οχήματα και μάλιστα χωρίς κόστος κίνησης. Αν όλα πάνε καλά, ίσως να προχωρήσουμε σε ΜΕΙΩΣΕΙΣ εισιτηρίων –στα συγκεκριμένα λεωφορεία».

Όσον αφορά στις προσφερόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ έχει ήδη τοποθετήσει μέσα στα λεωφορεία ηχητικά μηνύματα για άφιξη – αναχώρηση και στάσεις στο εκάστοτε δρομολόγιο ενώ υπάρχει και στην διάθεση του κοινού η αγορά εισιτηρίων και καρτών πολλαπλών διαδρομών, μέσω του διαδικτύου: «Είναι γεγονός πως το 10% των εισιτηρίων μας, κλείνονται ηλεκτρονικά. Αυτό σημαίνει πως τόσο οι επιβάτες όσο και οι ξένοι που επισκέπτονται το νησί μας, προτιμούν αυτό τον τρόπο για να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους.

Να σημειώσουμε ότι ενισχυθήκαμε με 235.000 ευρώ μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος για να τοποθετήσουμε τις ‘έξυπνες στάσεις’. Αυτό σημαίνει πως θα τοποθετηθούν περισσότερες πινακίδες ενημέρωσης του επιβατικού κοινού στα περισσότερα σημεία της πόλης κ.λπ.» όπως ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για τον τρόπο λειτουργίας του κεντρικού σταθμού επιβατών (Νέα Αγορά) όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να αφήνουν τις βαλίτσες τους –έναντι μικρού αντιτίμου- μέχρι να έρθει το λεωφορείο του για το αεροδρόμιο. / πηγή: dimokratiki. gr