ΔΕΥΑΡ: Μετά τις εκλογές η συζήτηση για τα οικονομικά – Κίνδυνος παραγραφής για πολλά εκ. ευρώ (!)

Share

Για μετά τις εκλογές, μετατέθηκε η συζήτηση σχετικά με τα οικονομικά της ΔΕΥΑΡ ύστερα από σχετικό αίτημα που έχουν καταθέσει μέλη της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έχει ζητηθεί (εδώ και καιρό) να έρθουν προς συζήτηση και ενημέρωση του σώματος, όλα τα τιμολόγια των εργολάβων που έχουν περάσει μέσα στο σύστημα και είναι καταγεγραμμένα –ενώ υπάρχει και κάποιο ποσόν το οποίο είναι ακοστολόγητο και αφορά ιδιώτες που διαθέτουν μηχανήματα και εργάζονται σε έργα της ΔΕΥΑΡ.

Την ίδια ώρα, υπάρχει έκδηλη η ανησυχία για το μείζον ζήτημα με την ενδεχόμενη παραγραφή των οφειλών προς την δημοτική επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές ανέρχονται περίπου στα 63εκ. ευρώ από τα οποία, σχεδόν τα 30εκ. ευρώ μπορεί και να… παραγραφούν μέσα στους επόμενους μήνες (!)

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα, μέλη του διοικητικού συμβουλίου που προέρχονται από τη  μειοψηφία ζήτησαν να γίνει εκτενής ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡ, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. / news-politics