Διαδικτυακή έρευνα του Guardian για τα «διαβατήρια εμβολιασμού» Covid-19

Share

Έρευνα στους αναγνώστες του διεξάγει ο βρετανικός Guardian στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας την ερώτηση εάν υποστηρίζουν ή όχι τα «διαβατήρια εμβολιασμού» Covid-19.

Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύει:

«Απελπισμένες να επιστρέψουν στην προ πανδημική ομαλότητα, πολλές χώρες όπου οι εκστρατείες εμβολιασμού για το Covid-19 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκρίνουν ‘διαβατήρια εμβολιασμού’ για να ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια και να ανοίξουν ξανά τις οικονομίες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας υπουργός της κυβέρνησης το χαρακτήρισε ‘διακρίσεις’, ενώ ένας άλλος είπε ότι τα έγγραφα ‘είναι υπό εξέταση’.

Η Ισλανδία και η Πολωνία έχουν εκδώσει πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ η Δανία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία Κύπρος και ορισμένες άλλες χώρες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ιδέα».

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «άνθρωποι που έχουν χάσει τις ευκαιρίες για εργασία λόγω της πανδημίας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το ‘διαβατήριο’ και να έχουν αυξημένες πιθανότητες για πρόσβαση σε νέες δουλειές» ενώ παρουσιάζει και την άλλη πλευρά, αναφέροντας πως: «Με αυτό το διαβατήριο ίσως να ενθαρρυνθούν κάποιοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και να ψάξουν για ψεύτικη βεβαίωση στην… μαύρη αγορά».

Επίσης στο σχετικό άρθρο, ο Guardian λέει ότι «Ενόσω τα εμβόλια έχουν αποδειχτεί ότι είναι αποτελεσματικά, μειώνοντας σημαντικά το ρίσκο του θανάτου, δεν υπάρχει καμία σοβαρή απόδειξη ότι μπορεί ο εμβολιασμένος, να σταματήσει η μετάδοση στους άλλους».

Guardian / news-politics