Διακομματική Επιτροπή: Δεν τα βρήκαν για το debate – Νέα συνεδρίαση το Σάββατο

Share

Χωρίς συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα για το debate ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού. Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά το Σάββατο στις 10:00 το πρωί και εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και οι όροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε σε δύο ντιμπέιτ, αλλά διαφώνησαν η ΝΔ και όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που ζήτησαν μία τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δημοσιοποιούνται τα αστάθμητα πρωτογενή στοιχεία των δημοσκοπήσεων, με τον Γιάννη Σμυρλή να παραπέμπει στην ανακοίνωση του ΣΕΔΕΑ και είπε στον ΣΥΡΙΖΑ πως αν θέλει μπορεί να προσφύγει στην αρμόδια ελεγκτική Αρχή.
Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι καταβολές της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ ζητήθηκε να υπάρξουν διευκολύνσεις των εκλογέων.

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε election pass για τους εργαζομένους στον τουριστικό κλάδο. Συνολικά έχουν εγγραφεί 22.816 απόδημοι, οποίοι θα ψηφίσουν το Σάββατο, παραμονή των εκλογών, σε 99 εκλογικά τμήματα σε όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, αποφασίστηκε πως θα υπάρξει ανακοίνωση παραίνεσης προς τα κανάλια για ισοτιμία στον χρόνο.

Ποιοι συμμετέχουν στη Διακομματική Επιτροπή
Υπενθυμίζεται πως στην επιτροπή συμμετέχουν από τη ΝΔ ο Γιάννης Σμυρλής, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης, από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης, από το ΜέΡΑ25 ο Σπύρος Δερβενιώτης, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης. Συμμετέχουν ο γ.γ. Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης και ο επικεφαλής του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρουμάνος.

Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου. Η Διακομματική Επιτροπή συγκροτήθηκε με κατεπείγουσα απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την υποβολή προτάσεων για την εφαρμογή των διατάξεων της εκλογικής νομοθεσίας.

Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε σύμφωνα με πληροφορίες:

-τα όρια δαπανών,
-τους περιορισμούς εμφανίσεων,
-τη χρηματοδότηση κομμάτων,
-τυπικές εκλογικές διαδικασίες / iefimerida