Διαβούλευση για το νέο LEADER 2023-2027 μετά από πρόσκληση της ΑΝΔΩ και του Δήμου Καλυμνίων

Share

Συνάντηση εργασίας- διαβούλευση για το πρόγραμμα Leader της νέας προγραμματικής περιόδου 2023-2027, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλύμνου, μετά από πρόσκληση της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ) ΑΕ και του Δήμου Καλυμνίων. Στη διαβούλευση προσκλήθηκαν όλοι οι  εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στην Κάλυμνο, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών, κοινωνικών φορέων, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών συλλόγων κ.α. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Σκοπός της διαβούλευσης ήταν η ανάλυση της περιοχής της Καλύμνου, η ιεράρχηση των αναγκών, οι ευκαιρίες ανάπτυξης, η καταγραφή επενδυτικού ενδιαφέροντος, η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασιών και δικτυώσεων. Η παρουσίαση του προγράμματος και ο συντονισμός της συζήτησης έγινε από τον Διευθυντή της ΑΝΔΩ κ. Κώστα Ζήφο.

Η ΑΝΔΩ θα διεκδικήσει για ακόμα μια περίοδο το πρόγραμμα LEADER του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η πρόταση θα ανέλθει στα 6,5 εκ. ευρώ. Έτσι λοιπόν η Αναπτυξιακή, όπως και τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, έχει ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με όλους τους φορείς του νομού, συγκεντρώνοντας και αξιολογώντας όλες τις απόψεις ώστε να καταλήξει στις ανάγκες που θα προταθεί να καλύψει το νέο πρόγραμμα.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν εκτός των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου κ. Μανώλης Μουσελλής, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Νικόλας Γαβαλάς, ο πρόεδρος του ΔΛΤ κ. Μιχάλης Μπούκης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Ρούσσος, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες.

Να προσθέσω ότι πριν τη διαβούλευση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επαρχείο, με το Διευθυντή της ΑΝΔΩ κ. Κώστα Ζήφο, όπου συζητήθηκαν οι ανάγκες των νησιών της ΠΕ Καλύμνου από τις οποίες θα προκύψουν παρεμβάσεις που θα ενταχθούν στο νέο LEADER. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Έπαρχος κ. Μανώλης Μουσελλής, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Σταυλάς και ο πρόεδρος του ΔΛΤ κ. Μιχάλης Μπούκης.