Διεθνής διάκριση για τον Θεατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου! (video)

Share

Μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία για την θεατρική ομάδα ΚΟΥΙΝΤΑ του Θεατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου όπου συμμετείχε και απέσπασε διεθνή διάκριση στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στην πόλη Τούλα της Ρωσίας στις 11 Απριλίου 2021. Πρόκειται για την δεύτερη συμμετοχή του ΘΕ.ΣΥ.ΔΩ. στο εν λόγο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στη Ρωσία. Το 2019 η ΚΟΥΙΝΤΑ στην ίδια διοργάνωση απέσπασε δύο θεατρικά βραβεία. 

Η μεγάλη αυτή διεθνής διοργάνωση διεξήχθη από τις 9 έως τι; 14 Απριλίου σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Ρωσίδας θεατρολόγου, διδάσκουσας πανεπιστημίου Lucy Katsero η οποία για δεύτερη φορά διοργάνωσε στην πόλη της μία θεατρική διαπολιτισμική δράση υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Η ΚΟΥΙΝΤΑ συμμετείχε με την θεατρική παράσταση ΔΥΣΚΟΛΟΣ του Μενάνδρου σε διασκευή και σκηνοθεσία της θεατρολόγου και προέδρου του ΘΕ.ΣΥ.ΔΩ., Βίκυς Θεολόγη η οποία απέσπασε και το βραβείο καλύτερης διασκευής σε κλασικό κείμενο.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι : Θανάσης Ζαχαρόπουλος στον ρόλο του Δύσκολου Κνήμονα, η Κατερίνα Τσαβλίδη στον ρόλο της Μυρρίνης και η Βίκυ Θεολόγη στον ρόλο του θεού Παν. Στην τεχνική υποστήριξη ήταν ο Αναστάσης Γιακουμάκης και η Τζίνα Κυπριώτη.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στην ελληνική γλώσσα με ρωσικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
Στην παρουσίαση της ελληνικής ομάδας η ελληνική αποστολή έκανε αναφορά στον φετινό εορτασμό της χώρας για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ενώ απήγγειλε τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου στην αγγλική γλώσσα με μετάφραση στην ρωσική.

Μας τιμάει ιδιαίτερα η επιτυχία της ΚΟΥΙΝΤΑ ειδικά όταν μέσα στις δεδομένες συνθήκες λόγω πανδημίας και υφιστάμενων μέτρων, ελλείψη οικονομικών πόρων καταφέραμε σαν σύλλογος να σηκώσουμε την γαλανόλευκη σημαία και να παραστούμε στην μεγάλη αυτή γιορτή του θεάτρου που σκοπό έχει να ενώσει αλλά και να αναδείξει την εθνική κουλτούρα των συμμετεχόντων.

ΒΙΝΤΕΟ