Διήμερο σεμινάριο πρώτων βοηθειών στις 11 και 12 Φεβρουαρίου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-περιφερειακό τμήμα Καλύμνου

Share

Κράτος χωρίς εθελοντές δεν μπορεί να προοδεύσει                                                          

Σκεύος Ζεμπιλλάς, πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού- Περιφερειακό Τμήμα Καλύμνου

 ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών θα πραγματοποιήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Περιφερειακό τμήμα Καλύμνου, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Η ανταπόκριση των Καλυμνίων ήταν μεγάλη και οι συμμετοχές πολλές οπότε , προκειμένου η παρακολούθηση να κυλήσει πιο ομαλά και το επίπεδο εκπαίδευσης να είναι υψηλό, η δράση θα υλοποιηθεί σε δυο φάσεις  και οι εκπαιδευόμενοι θα μοιραστούν, όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Σκεύος Ζεμπιλλάς και η γραμματέας κ. Πόπη Κουτούζη.

Το Περιφερειακό Τμήμα Καλύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανοίγει και πάλι τα φτερά του και προχωρά στο πολύτιμο έργο του και σε ενδιαφέρουσες δράσεις, μετά από μια περίοδο αδράνειας λόγω του κορονωϊού. Μετά την τακτοποίηση του στεγαστικού προβλήματος που υπήρχε, με την παραχώρηση στέγης από το Δήμο, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα και εκεί όλοι θα μπορούν να ενημερωθούν για το έργο του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο είναι παγκόσμιας εμβέλειας και βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό.

Σύντομα θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία Σχολής Nοσηλευτών και Σχολής Σαμαρειτών, όπως μας ενημέρωσαν. Άμεσα ξεκινά και η λειτουργία του τμήματος  Νεότητας και θα ορκιστούν και οι εκπαιδευόμενοι της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ευχαριστούμε την Αναστασία Τρικοίλη, μέλος του παραρτήματος για τις φωτογραφίες.

Παρακολουθείστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί και ενημερωθείτε για το έργο του Ερυθρού Σταυρού