Δηλώσεις Δημήτρη Διακομιχάλη για την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου (βιντεο)

Share

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, αμέσως μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ του προεδρικού διατάγματος σύμφωνα με το οποίο ιδρύεται και θα λειτουργεί Σχολή Μηχανικών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις μαραθώνιες διαδικασίες που απαιτήθηκαν από την ημέρα της σχετικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τρία χρόνια πριν, μέχρι την ημέρα που το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ιστορική ημέρα την ημέρα δημοσίευσης του ΦΕΚ και ευχαρίστησε ονομαστικά όσους συνέβαλαν και έδωσαν τη μάχη για να αποκτήσει η Κάλυμνος τη Σχολή Μηχανικών που, μαζί με την Σχολή Πλοιάρχων και την αναβαθμισμένη, σύντομα, Σχολή Δυτών, τοποθετεί την Κάλυμνο σε προνομιακή θέση στο χάρτη της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Με αγωνία αναμένει τώρα η τοπική κοινωνία να ξεκινήσουν οι εργασίες στο κτίριο που θα στεγάσει τη Σχολή και το επόμενο βήμα που είναι η προκήρυξη των θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού για να λειτουργήσει η Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Οι δηλώσεις έγιναν μπροστά από το κτίριο που πρόκειται να στεγάσει τη Σχολή Μηχανικών, για τη λειτουργία της οποίας απαιτούνται 4 εκ. ευρώ.