Δημ. Διακομιχάλης: Η παράταξή μας θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές (video)

Share

Απαντήσεις Δημ. Διακομιχάλη για το Τμήμα Μηχανικών, τα προβλήματα στην Τέλενδο και τις δημοτικές εκλογές

Δωρητής θα αναλάβει την επισκευή του κτιρίου που θα φιλοξενήσει το Τμήμα Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης διότι, όπως αιτιολόγησε , έτσι θα προχωρήσει πιο γρήγορα το έργο. Αυτή τη στιγμή εκπονούνται οι μελέτες ώστε το κτίριο να αποκτήσει όλα τα προβλεπόμενα και οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβρη.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο δήμαρχος, απαντώντας στην κριτική μας για την καθυστέρηση που υπάρχει για αυτό το σημαντικό ζήτημα, έριξε ευθύνες στις αντιπολιτεύσεις και κυρίως στον Γιάννη Γαλουζή που δεν ψήφισαν την αγορά του συγκεκριμένου κτιρίου που θα στεγάσει τη σχολή και τόνισε πως το πιο επίπονο και χρονοβόρο, ταυτόχρονα όμως ιδιαίτερα σημαντικό ήταν ότι η σχολή ιδρύθηκε με προεδρικό διάταγμα και η Κάλυμνος αποκτά εκπαιδευτικό ίδρυμα πανεπιστημιακού επιπέδου.

Όσο αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τελένδου, καθημερινότητας αλλά και σοβαρότερα όπως η αφαλάτωση που δεν λειτουργεί και τα μισογκρεμισμένα λιμανάκια, εξηγήσεις λάβαμε μόνο για την αφαλάτωση και τις ενέργειες που προχωρεί ο δήμος ώστε να επιλυθεί το ζήτημα.

Για το θέμα των λιμενίσκων και της υποσκαφής σε σημείο του δρόμου που περνά κόσμος για τις παραλίες, ο δήμαρχος  παραδέχτηκε ότι είναι ντροπή και ότι γνωρίζει την κατάσταση και νιώθει άσχημα, ωστόσο δήλωσε ότι το θέμα είναι δισεπίλυτο διότι οι λιμενίσκοι είναι.. αυθαίρετες κατασκευές και ζήτησε να κρατήσει τις φωτογραφίες που του παρουσιάσαμε. Σαφείς απαντήσεις για το τι σκοπεύει να κάνει δεν λάβαμε, ούτε και καμία υπόσχεση.

Κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης ο δήμαρχος δεν έχασε την ευκαιρία να καυτηριάσει τη γενικότερη στάση των αντιπολιτεύσεων που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει ούτε στις απαιτούμενες προσλήψεις για να καλύψει  βασικές ανάγκες καθημερινότητας.

Τέλος , ρωτήσαμε τον κ. Διακομιχάλη αν θα είναι υποψήφιος και πάλι στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη και εκείνος απέφυγε να απαντήσει ευθέως,  λέγοντας ότι, μετά τις εθνικές εκλογές θα κάνει αποτίμηση του έργου του και εκεί θα ανακοινώσει ότι «η παράταξή μας θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές».

BINTEO