Λάμπρος Πάσχος: «Πιθανολογώ ότι θα γίνει το δικαστήριο στις 14 Δεκεμβρίου – Εμείς θα το επιδιώξουμε με κάθε τρόπο για να πάρουμε άδεια» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Share

 

«Πιθανολογώ ότι θα γίνει το δικαστήριο στις 14 Δεκεμβρίου. Εμείς θα το επιδιώξουμε με κάθε τρόπο και θα πιέσουμε τους δικηγορικούς συλλόγους, για να πάρουμε άδεια ακόμη κι αν συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων, ακριβώς επειδή είναι ένα θέμα κρίσιμο. Θα εξηγήσουμε με κάθε τρόπο ότι αυτές οι δίκες είναι απαραίτητο και αναγκαίο να γίνουν».

Αυτό τόνισε με δηλώσεις που έκανε στο Notos News, ο κ. Λάμπρος Πάσχος, εις εκ των συνηγόρων του κ. Αντώνη Καμπουράκη, στην υπόθεση με την ένσταση που κατέθεσε, για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου (και της αντένστασης που υπεβλήθη από την πλευρά του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη).

Όπως αποκάλυψε ο κ. Πάσχος, υπάρχουν 100 ανάλογες εκκρεμείς υποθέσεις σε όλη την χώρα και υπογράμμισε ότι η διαδικασία της καταμέτρησης, αφενός παρουσίασε καθυστερήσεις (μετά τα ξημερώματα) αφετέρου, παρουσιάστηκαν προβλήματα τα οποία δικαιολογούν την απόφαση του κ. Καμπουράκη για την συγκεκριμένη ένσταση.

«Η Ρόδος έχει 224 εκλογικά τμήματα. Δεν είναι η πρώην Α’ Αθηνών με πάνω από 1000 τμήματα… Η καταμέτρηση καθυστερούσε πάρα πολύ, με συνέπεια να μας κάνει πολύ εντύπωση. Από τα ξημερώματα κι έπειτα (και ενώ είχε σχεδόν παγιωθεί το αποτέλεσμα σε πάνω από 45%) άρχισε να αλλάζει. Γι αυτό και προχωρήσαμε στην συγκεκριμένη ένσταση» -ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι μπορεί να γίνονται δηλώσεις και συνεντεύξεις, αλλά ‘στο δικαστήριο, είναι αλλιώς τα πράγματα αφού θα αποφασίσουν οι δικαστές για το τελικό αποτέλεσμα’.

Ο κ. Πάσχος εκτίμησε πάντως, ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εκδοθεί η δικαστική απόφαση και από εκεί και πέρα –εάν ακολουθήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας- θα φτάσουμε μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ