Δήμος Ρόδου: Η μάχη θα είναι σκληρή για τις εκλογές του 2023 (και ξεκίνησε… νωρίς)

Share

Κανείς δεν περίμενε ότι η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου (η οποία ήταν και επεισοδιακή) θα λειτουργούσε σαν επιταχυντής για μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων, που σήμαναν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού στην Ρόδο. 

 ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΕΓΚΥ ΝΤΟΚΟΥ

Μας αιφνιδίασαν; Ίσως. Πάντως οι ενδιαφερόμενοι για να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο της Ρόδου, φαίνεται ότι είναι κάτι παραπάνω από αποφασισμένοι να μπουν στην πολιτική αρένα και να παλέψουν!

Την κίνηση της αποχώρησης της παράταξης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Φώτη Χατζηδιάκου με αφορμή την συζήτηση για την παράταση της μίσθωσης των Πηγών Καλλιθέας και την συνεδρίαση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, διαδέχτηκε η διαγραφή του δημοτικού συμβούλου (νυν ανεξάρτητου) κ. Σάββα Καραταπάνη, ο οποίος είχε διαφοροποιηθεί πολλάκις στο παρελθόν από την παράταξη του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ενώ δεν δίσταζε να ασκεί κριτική σε διάφορες αποφάσεις ή άλλα θέματα.

Ακολούθησε η επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος του κ. Σάββα Διακοσταματίου, να διεκδικήσει την θέση του επικεφαλής της παράταξης Χατζηδιάκου – Κουσουρνά στις επικείμενες εσωτερικές διαδικασίες –ο οποίος, ομολογουμένως, μιλούσε σπάνια εδώ και καιρό.

Μόλις λίγες ημέρες μετά, ήρθε να προστεθεί και το κάλεσμα του κ. Γιάννη Φλεβάρη για συνεργασία και συνένωση δυνάμεων με τις παρατάξεις των κ.κ. Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά. Θυμίζουμε ότι ο κ. Φλεβάρης ήταν ο πρώτος που άνοιξε τον προεκλογικό… χορό, στις 30 Σεπτεμβρίου ανακοινώνοντας και επίσημα το ενδιαφέρον του για να διεκδικήσει την δημαρχία της Ρόδου.

Τα άδεια έδρανα από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου μετά την αποχώρηση της μειοψηφίας

Παράλληλα, ο ίδιος προσέφυγε στην δικαιοσύνη κατά του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Γιάννη Καμπούρη, με αφορμή τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναφορικά με τους υποψήφιους (γενικώς) που ενδιαφέρονται για τη δημαρχία τους οποίους και ‘στόλισε’ με ανάρμοστους χαρακτηρισμούς.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η προεκλογική περίοδος άνοιξε και μάλιστα με δυναμικό τρόπο. Τι κι αν έχουμε μπροστά μας δέκα ακόμη μήνες μέχρι τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Τι κι αν περιμένουμε να διεξαχθούν πρώτα οι εθνικές εκλογές για ‘να δούμε μετά τι κάνουμε’ (όπως αναφέρουν κάποιοι παράγοντες μέσα σε κόμματα και παρατάξεις); Όλα ξεκινούν τώρα. Ή μάλλον, ξεκίνησαν. 

Και η συνέχεια διαγράφεται ενδιαφέρουσα. Μα πολύ ενδιαφέρουσα…