Δήμος Ρόδου: «Ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα, σε μια μακρά προεκλογική περίοδο – Οι κινήσεις Καμπουράκη και οι εξελίξεις

Share

«Ηλεκτρισμένη» ήταν χτες η ατμόσφαιρα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου. Οι εντάσεις, οι επιθέσεις και οι αντιπαραθέσεις έκαναν την εμφάνισή τους με ιδιαίτερα… δυναμικό τρόπο, αφού είναι ξεκάθαρες οι διαθέσεις των δημοτικών συμβούλων, εκατέρωθεν. 

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να δούμε κάτι τέτοιο. Αφενός λόγο της πανδημίας του κορωνοϊού που ανάγκαζε την διαδικασία να διεξάγεται με τηλεδιασκέψεις, αφετέρου λόγω της απουσίας ανταγωνισμού. Από την ώρα που μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο όμως, ακόμη κι αν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τον προσεχή Οκτώβριο (εννέα ολόκληρους μήνες μετά!) άρχισαν να ‘ζεσταίνουν’ τις μηχανές.

Ο δήμαρχος ωστόσο, κ. Αντώνης Καμπουράκης, απέδειξε γι’ ακόμη μια φορά ότι έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι μέσα στην παράταξή του. Τι κι αν οι ‘διαρροές’ μιλούσαν για μίνι-ανασχηματισμό, τι κι αν γίνονταν δηλώσεις από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, ο ίδιος αιφνιδίασε τους πάντες με τις κινήσεις του -επιβεβαιώνοντας την φήμη ότι ΔΕΝ είναι προβλέψιμος στις αποφάσεις του.

Εισήλθαμε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο για τον Δήμο Ρόδου μέχρι και τον Οκτώβριο με εντάσεις, επιθέσεις, παρασκηνιακές ζυμώσεις και εκπλήξεις -Στιγμιότυπο από την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Οι εκπλήξεις: η πρώτη έκπληξη που επεφύλασσε ο δήμαρχος ήταν στον υπερ-πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Κολιάδη. Βέβαια, ο ίδιος διατήρησε τις προεδρίες σε ΠΡΟΤΟΥΡ, ΔΟΠΑΡ και ΔΕΡΜ ΑΕ αλλά έχασε την αντιδημαρχία Λινδίων –που είναι και η εκλογική του περιφέρεια. Δεν είναι και λίγο…

Η δεύτερη έκπληξη ήταν η μεταγραφή του κ. Μιχάλη Σταυρή –η οποία λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε θρίλερ. Ευτυχώς, ήρθαν κι άλλες εκπλήξεις, και δεν είχαμε… επεισόδια (sic)

Η τρίτη και ολίγον ‘φαρμακερή’, η άλλη μεταγραφή του κ. Δημήτρη Παρασκευά. Οι μετακινήσεις από την παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, δεν δείχνουν καλό κλίμα –ειδικά την ώρα που η παράταξη μαζί με την παράταξη του κ. Στάθη Κουσουρνά, οδεύουν σε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη υποψηφίου που θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο.

Η τρίτη έκπληξη, έφερε την τέταρτη… Η ‘καρατόμηση’ του κ. Γιάννη Καμπούρη δεν ήταν αναμενόμενη. Με αυτή την κίνηση, ο δήμαρχος κατέστησε σαφές προς πάσα κατεύθυνση,  ποιους θέλει δίπλα του και ποιους όχι. Συνεπώς, αυτός ήταν ‘αποκεφαλισμός’ σε… γκιλοτίνα και όχι απλά μια αλλαγή στο διοικητικό σχήμα (!)

Έχει ενδιαφέρον πάντως, να δούμε τι θα γίνει από εδώ και στο εξής.

Στις 5 Φεβρουαρίου αναμένουμε τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ενώ βγήκε στην δημοσιότητα ως κεραυνός εν αιθρία, ότι ο κ. Βάιος Καλοπήτας ενδιαφέρεται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (του πρώτου ή του δεύτερου βαθμού; Δεν το διευκρίνισε…) αφού δεν είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Την ίδια ώρα, ‘οργιάζουν’ οι φήμες και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις και για άλλη παράταξη. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Ρόδου ενώ άγνωστο παραμένει εάν υπάρξει και άλλος πόλος –όπως ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, εισήλθαμε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο για τον Δήμο Ρόδου μέχρι και τον Οκτώβριο (για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έχει εμφανιστεί ακόμη τίποτε που να ταράσσει τα νερά της παντοδυναμίας και κυριαρχίας του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ενώ ουδείς από την αντιπολίτευση, φαίνεται να έχει και την διάθεση περί τούτου).

Και οι εξελίξεις θα είναι σίγουρα, πάρα πολύ ενδιαφέρουσες… / Πέγκυ Ντόκου