Δημοσκόπηση Alco: 14,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ -Υπέρ της δημιουργίας αστυνομίας στα πανεπιστήμια το 53%

Share

Στις 14,5% εκτιμάται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου που προβάλλει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open.

Η δημοσκόπηση της Alco, πέραν των συνηθισμένων ερωτημάτων αναφορικά με την εκλογική επιρροή, περιλαμβάνει ερωτήματα για τη διαχείριση της κακοκαιρίας από τις Αρχές, αλλά και αναφορικά με τον τρόπο που εξελίσσεται το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης, έπειτα από αρκετές ημέρες ταλαιπωρίας για ορισμένους πολίτες της Αττικής, εξαιτίας της κακοκαιρίας, παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Open, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, έναντι 23,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6,6% για το ΚΙΝΑΛ, 5,5% για το ΚΚΕ, 4,6% για την Ελληνική Λύση και 3,3% για το ΜέΡΑ25.

Παράλληλα, εκλογική επιρροή 1,3% παρουσιάζει το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας, ενώ 5,5% επιλέγουν κάποιο άλλο κόμμα. Το ποσοστό των αναποφάσιστων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, προσδιορίζεται στο 12%.

Ελαφρά κάμψη, αλλά σαφή υπεροχή στο ερώτημα της εμπιστοσύνης για τη θέση του πρωθυπουργού παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 41%.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει να μεταβάλλει τη δημοφιλία του, παραμένοντας στο 21%.

Υπέρ της δημιουργίας αστυνομίας στα πανεπιστήμια
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται θετικοί στην προοπτική ανάπτυξης αστυνομίας στα πανεπιστήμια σε ποσοστό 53%, ενώ ένα ποσοστό 39% εναντιώνεται σε αυτή την απόφαση.

Την ίδια ώρα, 1 στους 2 ερωτηθέντες δηλώνει δυσαρεστημένος από τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία, μετά και την επιβολή νέου, πιο αυστηρού lockdown στη χώρα.

Ωστόσο, στο ερώτημα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 41% εκτιμά πως τα πράγματα με την πανδημία θα ήταν χειρότερα, 18% εκτιμά πως θα ήταν καλύτερα και 27% υποστηρίζει πως θα ήταν τα ίδια.

Την ίδια ώρα, στη δημοσκόπηση φαίνεται πως οι ερωτηθέντες αντιμετωπίζουν με πιο θετικό τρόπο τον προγραμματισμό εμβολιασμού, σε σύγκριση με την επιφυλακτικότητα που καταγραφόταν στο ίδιο θέμα τον Ιανουάριο.

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες στην Αττική με τη διαχείριση της κακοκαιρίας
Η δημοσκόπηση της Alco φιλοξενεί ερώτημα και για τον τρόπο που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας την περασμένη Τρίτη.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, 51% απαντούν αρνητικά και 49% θετικά. Το ποσοστό των δυσαρεστημένων αυξάνεται στο 61% για όσους διαμένουν στην Αττική.

Τέλος, στο ερώτημα κατά πόσο θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία αναφορικά με την παραγραφή αδικημάτων που αφορούν ζητήματα βιασμού ή σεξουαλικής παρενόχλησης, οι ερωτηθέντες απαντούν «ναι» σε ποσοστό 86%.

iefimerida