Δημοσκόπηση Alco: Στις 15,4 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Share

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ 25 με ποσοστό 3%.

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Alco
Την ίδια ώρα το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 13,8%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,4% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης Alco.

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Alco
Οι πολίτες εμπιστεύονται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε ως πρωθυπουργό», το 42% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23% τον Αλέξη Τσίπρα. Ποσοστό 31% δηλώνει «κανέναν» από τους δύο.

Καταλληλότητα πρωθυπουργού στη δημοσκόπηση της Alco
Τι απαντούν οι πολίτες για την πανδημία του κορωνοϊού
Η δημοσκόπηση ζήτησε από τους ερωτηθέντες να απαντήσουν κατά πόσο πιστεύουν πως οι επιστήμονες της επιτροπής για τον κορωνοϊό κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το 64% των ερωτηθέντων απαντά «ΝΑΙ», ενώ 24% δηλώνει «ΟΧΙ».

Ικανοποίηση από τη δουλειά της ειδικής επιτροπής για τον κορωνοϊό
Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση της Alco καταγράφει την άποψη των πολιτών στο ερώτημα «Πού οφείλεται περισσότερο η έξαρση της πανδημίας». Το 46% απαντά πως αυτή οφείλεται στην καθυστερημένη λήψη μέτρων, ενώ για το 31% των ερωτηθέντων ευθύνη φέρουν οι πολίτες που δεν τήρησαν τα μέτρα.

Η δημοσκόπηση της Alco για τα αίτια της έξαρσης της πανδημίας
Το 54% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, έναντι 40% που δηλώνει ικανοποιημένο από αυτά.

Πώς καταγράφεται η ικανοποίηση των πολιτών από τα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία 
Η δημοσκόπηση της Alco δίνει και την εικόνα της κοινής γνώμης για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό. Το 33% των ερωτηθέντων αναφέρει πως θα κάνει το εμβόλιο αμέσως, ενώ 42% αυτών σημειώνουν πως θα περιμένουν.

Τι απαντούν οι πολίτες για το εμβόλιο
Πιο πρόθυμοι για το εμβόλιο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία
Στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται και η εκτίμηση των πολιτών απέναντι στο εμβόλιο και με βάση την ηλικία τους. Φαίνεται πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μοιάζουν περισσότερο πρόθυμοι να κάνουν αμέσως το εμβόλιο.

Η απόφαση αναφορικά με το εμβόλιο με βάση την ηλικιακή ομάδα
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε χειρότερα την πανδημία», λέει το 38%
Στο ερώτημα «Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα αντιμετώπιζε την πανδημία», 38% απαντά χειρότερα από τη ΝΔ, 35% δηλώνει πως η αντίδρασή του θα ήταν παρόμοια, ενώ ένα 17% των ερωτηθέντων απαντά πως θα την αντιμετώπιζε καλύτερα.

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί
Τέλος, η δημοσκόπηση της Alco δίνει και έναν πίνακα δημοτικότητας των υπουργών της κυβέρνησης. Δημοφιλέστερος εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γ. Πλακιωτάκης.

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί
Τέλος, η δημοσκόπηση της Alco δίνει και έναν πίνακα δημοτικότητας των υπουργών της κυβέρνησης. Δημοφιλέστερος εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γ. Πλακιωτάκης. / iefimerida