Δημοσκόπηση Alco: Στο 33,9% το “ταβάνι” της ΝΔ, εδραιώνεται δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Φόβοι για μεγάλη αποχή

Share

 

Ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του Alpha, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο των Ευρωεκλογών 2024 λίγες ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες.

Το δείγμα της ALCO ρωτήθηκε για τις Ευρωεκλογές στο διάστημα μεταξύ Κυριακής και Τρίτης (4/6/24), λίγο πριν κορυφωθεί η αντιπαράθεση για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, στην κάρτα με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται με ποσοστό 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ 13% Το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 6,9% η Ελληνική λύση 7,4%.

prothesi

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 29,5 μέχρι και 33,9% ο ΣΥΡΙΖΑ έως 17,8% και το ΠΑΣΟΚ έως 13,8%.

ektimisi-1

Με βάση αυτά τα δεδομένα, το αποτέλεσμα της κάλπης φαίνεται να φέρνει για τη ΝΔ ένα ποσοστό μεταξύ 31,5 και 32% λίγο κάτω από το στόχο του κόμματος δηλαδή για 33%. Η δεύτερη θέση πάντως, με βάση τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, φαίνεται να ανήκει ξεκάθαρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευρωεκλογές 2024: Εκτίμηση Παναγόπουλου για αποχή

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβολο της ALCO, Κώστα Παναγόπουλο, στις ευρωεκλογές της Κυριακής αναμένεται να καταγραφεί νέο ρεκόρ αποχής.

Παράλληλα, στο ερώτημα πόσο ενδιαφέρουν τους πολίτες οι Ευρωεκλογές, εκείνοι απάντησαν πολύ 57%, λίγο 25% και καθόλου 18%.

dimoskopisi-alco-03

Στην ερώτηση για το αν η ψήφος στις Ευρωεκλογές μπορεί να αλλάξει κάτι στη χώρα, 6 στους 10 πολίτες απάντησαν όχι.

dimoskopisi-alco-05