Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ με 36,6% – «Κεντροδεξιός ο Κασσελάκης»

Share

 

Ισχυρό προβάδισμα 23,7 ποσοστιαίων μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO για το STAR.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 12,9%, μόλις στη μία μονάδα διαφορά από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής που ωστόσο παραμένει στο 11,9%. Ακολουθούν, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με το 48% των ερωτηθέντων, έναντι 13,8% που απαντούν το ίδιο για τον Νίκο Ανδρουλάκη και 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά.

Φυσικά, η ακρίβεια παραμένει το το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σύμφωνα με το 55,5% των ερωτηθέντων.

Φίλης, Σκουρλέτης, Τζουμάκας δεν συμβάλλουν στην ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ λέει το 76,2%

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα ευρήματα της GPO για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ. Το 76,2% όσων θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλλει στην ενότητα του κόμματος.

Επίσης το 77,7% της ίδιας δεξαμενής, θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Στέφανο Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

Αντιθέτως, στο γενικό κοινό, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει διείσδυση καθώς οι 7 στους 10 (70,6%) θεωρούν ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση έναντι μόλις 22,6% που θεωρεί ότι κινείται σωστά.

Ακόμη, το 48,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θεωρούν ότι όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του κ. Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Κεντροδεξιός ο Κασσελάκης λέει το 17%, μόλις 6,1% τον θεωρεί Αριστερό

Μόνο το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ιδεολογικά είναι Αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός, ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.

9 στους 10 ανησυχούν για τη Μέση Ανατολή

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.

Σε σχέση με την στάση που πρέπει να τηρήσει η χώρα μας, το 65,4% προτιμά μια αυστηρή στάση ουδετερότητας, το 18,4% προτιμά να πάρει θέση υπέρ του Ισραήλ και το 11,5% να πάρει θέση υπέρ των Παλαιστινίων. / newsit