Δημοσκόπηση ΜARC για Ευρωεκλογές: Στο 35% η ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Κάμψη 3 μονάδες της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ

Share

 

Δημοσκόπηση ΜARC για το ΘΕΜΑ: Στο 35% η ΝΔ , τρεις μονάδες έχασε το ΠΑΣΟΚ σε 50 ημέρες

Προσπέρασε καθαρά ο Κασσελάκης τον Ανδρουλάκη, διαρροές του ΠΑΣΟΚ και προς τον Λοβέρδο – Πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019 το κυβερνών κόμμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Πρώτο ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές διαφαίνεται από νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 35% των ψήφων και έτσι διατηρεί προβάδισμα 21,5 μονάδων έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δείχνει να ανακάμπτει ως έναν βαθμό δημοσκοπικά και να παίρνει μικρή διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 13,5% των ψήφων και το ΠΑΣΟΚ το 12,8%.

Η βασική μεταβολή που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαρθρώνεται σχεδόν δυόμισι μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, είναι η κάμψη της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην πρόθεση ψήφου απώλεσε σχεδόν τρεις εκατοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ που με βραχεία κεφαλή επανακτά τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των κομμάτων.

dhmoskophsh

Εκτίμηση αποτελέσματος των ευρωεκλογών
ΝΔ: 35%

ΣΥΡΙΖΑ: 13,5%

ΠΑΣΟΚ: 12,8%

ΚΚΕ: 9,5%

Ελληνική Λύση: 9%

Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%

Νίκη: 3%

Σπαρτιάτες: 2,7%

Νέα Αριστερά: 2,7%

ΜέΡΑ25: 2,5%

Δημοκράτες: 2,2%

Σημειώνεται ότι με αυτά τα ποσοστά, η Νέα Δημοκρατία περνά πάνω από τον πήχυ των Ευρωεκλογών του 2019, οπότε και είχε συγκεντρώσει το 33,12% των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε τότε το 23,75% των ψήφων. / THE TOC / PROTOTHEMA