News&

Δημοσκόπηση MRB για OPEN: Πτώση για ΝΔ | Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ | Το 48,9% συμφωνεί με τη στάση Καραμανλή-Σαμαρά

Share

 

Πρώτη εξακολουθεί να βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνοντας 28,1%, σημειώνοντας όμως πτώση σε σχέση τις ευρωεκλογές, με το κόμμα που κάνει την έκπληξη και καταγράφει 5,4% άνοδο να είναι το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας 18,2% έναντι 12,8% που έλαβε στις ευρωεκλογές. 

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 11% και το ΚΚΕ με 9,7%, καταγράφοντας ποσοστά βελτιωμένα σε σχέση με αυτά που έλαβαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει πτώση 6,6 μονάδες σε σχέση με το ποσοστό που κατέγραψε στις ευρωεκλογές, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφει και η Πλεύση Ελευθερίας, συγκεντρώνοντας 5,3%, Φωνή Λογικής φθάνοντας στο 4,7% και το Μέρα25 ανεβαίνοντας το 3,9%.

Οριακή πτώση καταγράφει το κόμμα της Νίκης.

Στην αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται ως εξής:

Η πρόθεση ψήφου

Ως προς τη σειρά καταγράφουν και οι αρχηγοί των κομμάτων. 21,8% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης απαντούν πως καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9,2%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,9%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 6,4 και ο Στέφανος Κασσελάκηςμε 5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  1. Κυριάκος Μητσοτάκης: 21,8%
  2. Νίκος Ανδρουλάκης: 9,2%
  3. Κυριάκος Βελόπουλος: 6,9%
  4. Ζωή Κωσνταντοπούλου: 6,4%
  5. Στέφανος Κασσελάκης: 5%
  6. Δημήτρης Κουτσούμπας: 4,3%

Ποιον αντιλαμβάνονται ηγέτη της αντιπολίτευσης οι πολίτες 

Ως προς τη στάση των δύο πρωθυπουργών ως προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν ότι:

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ απαντά 38,1% και σίγουρα και μάλλον διαφωνώ απαντά το 49,1% -tvopen / imerisia.gr

Exit mobile version