Δημοσκόπηση MRB: Στο 6,1% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτουν το «καλάθι του νοικοκυριού» δύο στους τρεις

Share

Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες απέναντι στο «καλάθι του νοικοκυριού» σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Open.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που ήρθε στη δημοσιότητα το 51,9% χαρακτηρίζει την ακρίβεια το πιο σημαντικό ζήτημα, ενώ στη δεύτερη θέση με ποσοστό 11% ήταν η υπόθεση Πάτση. Ακολουθεί, με 10,3%, η ανεργία, τα Ελληνοτουρκικά ακολουθούν με ποσοστό 7,6%, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συγκεντρώνει ποσοστό 7,3%.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το καλάθι του νοικοκυριού, μόλις το 33% των ερωτηθέντων το κρίνει ως ένα θετικό μέτρο ενώ το 61,1% το κρίνει αρνητικά. Σε σχέση με την υπόθεση Πάτση 81,4% την αξιολογεί ως πολύ σοβαρή.

Παράλληλα, σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση εμφανίζεται η κυβέρνηση επί του θέματος, αφού σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα γνώριζε τις δραστηριότητες του ανεξάρτητου – πλέον – βουλευτή.

Απαντώντας σε ερώτηση αν γνώριζε το κόμμα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Πάτση το 65,6% εκτιμά πως γνώριζε πολλούς μήνες πριν τη διαγραφή. Αντίθετα, μόλις το 13,8% θεωρεί πως το έμαθε πρόσφατα.

Ενδιαφέρουσα είναι η άποψη των πολιτών και στο ερώτημα αν η κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα στην υπόθεση του Ανδρέα Πάτση. Το 50,1% εκτιμά πως δεν έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μόλις το 30,9% ότι κινήθηκε και αντέδρασε άμεσα.

Στο 6,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα σχεδόν έξι ποσοστιαίων μονάδων, 6,1% για την ακρίβεια, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της MRB.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η Ελληνική Λύση στο 4,5%. Ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 3% και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με 2,6%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 38,1% έναντι 29,2% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Πάντως, η απάντηση «κανένας» πήρε 25,7%. / πηγή: tvxs