Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου: Ο Φ. Χατζηδιάκος παραδίδει την «σκυτάλη» του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Σ. Διακοσταματίου

Share

Την σκυτάλη του επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου θα παραδώσει ο Φώτης Χατζηδιάκος στον Σάββα Διακοσταματίου, όπως αναφέρει ουσιαστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Διευκρινίζει παράλληλα ότι θα παραμείνει απλός δημοτικός σύμβουλος μέχρι την λήξη της θητείας του.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε στις 05-02-2023 η διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης για τις επικείμενες εκλογές του Α΄ βαθμού. Μια δημοκρατική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη των παρατάξεων μας, μέσα από ένα ανοικτό, ελεύθερο, δημοκρατικό διάλογο, αφουγκραζόμενοι και την άποψη της κοινωνίας, από την οποία εκλέχτηκε και αναδείχθηκε η υποψηφιότητα του συναδέλφου κ. Σάββα Διακοσταματίου.

Η ενότητα, η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων των δυο υποψηφίων Μανόλη Σαββή και Σάββα Διακοσταματίου αποτελούσαν τα εχέγγυα για την ενεργή συμμετοχή των εκλεκτόρων στην κοινή προσπάθεια να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία και τον τόπο μας.

Σε αυτή την προσπάθεια καθώς και σε κάθε διεκδίκηση για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συνδημοτών μας, θα είμαι συνοδοιπόρος. Η αγωνία μου για το μέλλον της Ρόδου μας, αποτελεί το μοναδικό μου κίνητρο και η προσπάθειά μου επικεντρώνεται στην εξασφάλιση της συνένωσης όλων των προοδευτικών πολιτικοκοινωνικών δυνάμεων. Πρόθεση όλων των ευρύτερων μετασχηματισμών πρέπει να είναι η ενότητα, όχι οι αντιπαλότητες και ο κατακερματισμός των διαθέσιμων δυνάμεων.

Είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες άλλων συνδημοτών μας για συμμετοχή στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, ωστόσο θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην συνένωση και συμπόρευση όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του νησιού μας, με πολιτική επιχειρηματολογία και κοινό στόχο, την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, την ορθή στοχοθεσία για την αποτελεσματική επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του τόπου μας.

Θέλω να διευκρινίσω την καθαρότητα των προθέσεων μου, ότι δεν θα συμμετάσχω στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές του Α΄ και Β΄ Βαθμού, δεδομένου ότι με τίμησε ο πολιτικός μου χώρος «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής», με την συμμετοχή μου ως υποψήφιου βουλευτή στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Κλείνοντας τους κύκλους αυτούς της πολυεπίπεδης παρουσίας και ενασχόλησης μου, τόσο στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης ως Δήμαρχος Ρόδου, όσο και στον Δεύτερο Βαθμό από τις γνωστές αιρετές μου θέσεις,

αλλά και ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τώρα στο Δήμο Ρόδου θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, αλλά κυρίως όλους τους συμπατριώτες μου, που με τίμησαν διαχρονικά με την ψήφο τους.

Ξεκινώ, με την στήριξη και την ενθάρρυνση σας, στην νέα πρόκληση και πρόσκληση για την αναγέννηση του « ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» και είμαι βέβαιος ότι και στην νέα αυτή πορεία θα στηρίξετε την μετάβαση και την πολιτική μου επιλογή και σας ευχαριστώ.

Λόγοι δημοκρατικής νομιμοποίησης και προσωπικής επιλογής, με γνώμονα πάντα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, υπαγορεύουν την εκ μέρους μου παραχώρηση βήματος στους συνεργάτες μου και στον επικεφαλής της νέας παράταξης που θα συγκροτηθεί κ. Σάββα Διακοσταματίου, μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο, για όσο διάστημα θα παρίσταμαι και θα κατέχω την τιμητική θέση του δημοτικού συμβούλου.

Θέλω να ευχηθώ την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών, στη νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια, με την έκφραση απόψεων και θέσεων για την τοπική ανάπτυξη, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα επ’ ωφελεία του τόπου μας και των συνδημοτών μας.

Με τιμή

Ο τέως Δήμαρχος Ρόδου

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ