Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου: Σκληρή κριτική Καμπουράκη για το «δάνειο», αλλά και την συνάντηση με τον Κολιάδη που ήταν… «τραγικά αποτυχημένη»

Share

 

Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου: Σκληρή κριτική Καμπουράκη για το «δάνειο», αλλά και την συνάντηση με τον Κολιάδη που ήταν… «τραγικά αποτυχημένη»

Σκληρή κριτική άσκησε χτες, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ο τέως Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης στη νυν δημοτική αρχή, με σημείο αιχμής το πολυπόθητο (και πολυδιαφημισμένο) «δάνειο» που σκοπεύει να συνάψει ο Δήμος Ρόδου, με τράπεζες –μια πρόταση, η οποία ήδη έχει απορριφθεί.

Επικαλούμενος τα ανταποδοτικά τέλη, ο τέως Δήμαρχος τόνισε πως «Σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, με εξαίρεση την μισθοδοσία των εργαζομένων στον Δήμο, αποτελεί μια από τις βασικές πηγές εσόδων του Δήμου μας. Δεν έχω ακούσει τίποτε για το πόσο κοστίζουν τα τέλη αποκομιδής, οδοκαθαρισμού, οδοφωτισμός κ.λπ. Θα πρέπει αυτό να το γνωρίζουμε άμεσα για να δούμε τι πρέπει να χρεώσουμε με βάση την περσινή χρονιά. Επιπλέον, υπάρχει ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, που πρέπει να προστεθεί και στο κόστος της αποκομιδής θα πρέπει να προστεθούν όλα, συνολικά.

Για το θέμα του δανεισμού, επαναλαμβάνω ότι προϋποθέτει ‘εμείς να θέλουμε’ αλλά και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, να έχουν εμπιστοσύνη σ’ εμάς. Όταν καλλιεργείται ένα κλίμα στην κοινωνία ότι τα οικονομικά του Δήμου, είναι σε κακή κατάσταση και χωρίς δάνειο δεν γίνεται τίποτε, εάν κάποιος δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί αυτό στην πράξη, μπορεί να το θεωρήσει, σωστό. Επιπλέον, ΔΕΝ ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε για δάνειο, ούτε για ποσόν –όπως απαιτείται…»

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ «ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ»!
Στην αρχική τοποθέτησή του, ο κ. Καμπουράκης ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις για τις παραλίες και τους ναυαγοσώστες, έριξε το ‘καρφί’ στον Δήμαρχο:

«Καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε, στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με το καθεστώς των παραλιών, γιατί… η τελευταία μου απέλπιδα προσπάθεια να προσέλθω στο γραφείο του Δημάρχου και να ανταλλάξουμε απόψεις ή εν πάση περιπτώσει να βοηθήσουμε εμείς, από την θέση μας τη δημοτική αρχή σε κάποια πράγματα, κατέστη ‘τραγικά αποτυχημένη’ (!)

Ο κ. Δήμαρχος, είπε κάποια πράγματα, αλλά προσωπικά, αυτό που είδα στο γραφείο του Δημάρχου, ήταν δημοσιογράφους, κάμερες κ.λπ. ενώ, σε όποια πρόταση είχαμε να συζητήσουμε –πέραν από τους χειροκροτητές- δεν αισθάνθηκα ότι ενδιαφέρθηκε να ακούσει την πρόταση της μειοψηφίας και του τέως Δημάρχου Ρόδου…»