News&

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ: Στις 7 Οκτωβρίου, η μονοθεματική συνεδρίαση για τη Νέα Μαρίνα και τις εξελίξεις

Share

 

Στις 7 Οκτωβρίου 2024 (ημέρα Δευτέρα, το απόγευμα), θα πραγματοποιηθεί η μονοθεματική συνεδρίαση για την ‘Μαρίνα’ και τις εξελίξεις, όπου θα κληθούν να παραστούν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς αλλά και οι εκπρόσωποι των επενδυτών. 

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης

Αυτό ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης στο Δημοτικό Συμβούλιο –που είναι σε εξέλιξη. Ο ίδιος, συμπλήρωσε πως υπήρξαν οχλήσεις από κάποιους συμπολίτες μας, που διαχώρισαν την θέση τους από τον κ. Γιάννη Παρασκευά σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο ίδιος: «Θεωρώ ότι ένας άνθρωπος σαν τον κ. Παρασκευά, θα έπρεπε να προσέχει λίγο παραπάνω. Η σχέση μας δεν θα αλλάξει ποτέ!»

Ο κ. Κολιάδης, αναφέρθηκε εκτενώς στο 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πόλεων Πολιτιστικής Κληρονομιάς που πραγματοποιήθηκε στην Κόρδοβα της Ισπανίας, για το οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως και σε άλλες πόλεις υπάρχει προβληματισμός για την αντιμετώπιση του ‘υπερτουρισμού’ λέγοντας πως: «Ο Τουρισμός δεν είναι εχθρός μας, αλλά είναι ένα ζήτημα που πρέπει να φέρουμε στο τραπέζι και να το συζητήσουμε σοβαρά. Ο Τουρισμός και ο τουρίστας προσαρμόζονται στις συνθήκες που προτείνουμε εμείς. Και βεβαίως θα πρέπει να προστατέψουμε την Μεσαιωνική μας Πόλη. Το επόμενο Συνέδριο θα γίνει το 2026 στο Μαρακές. Εμείς, συζητήσαμε το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η Ρόδος το Συνέδριο, το 2028…»

ΚΟΛΙΛΑΔΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Για το Μεταναστευτικό δεν έχουμε καμία ενημέρωση μέχρι σήμερα με το τι θα γίνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση παραμένει η ίδια… Έρχονται συνεχώς και άλλοι παράτυποι μετανάστες και η εικόνα είναι η ίδια, στα πάρκα της πόλης κ.λπ. Δεν ξέρουμε όμως τι θα συμβεί, όταν ο καιρός χαλάσει. Έχουμε μια άριστη συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές και
Κάθετα αντίθετοι με οποιαδήποτε (μόνιμη) Δομή θέλουν να δημιουργηθεί στο νησί μας.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
Στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Αντώνης Καμπουράκης αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στο Μεταναστευτικό που παραμένει σε εκκρεμότητα λέγοντας πως «χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από την Δημοτική Αρχή γι αυτό, όπως και για μια σειρά από άλλα ζητήματα».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τέως Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχετικά με το ‘Γατόσπιτο’ που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Θωμάτος διαβεβαίωσε πως η Δημοτική Αρχή Ρόδου, θέλει και οφείλει να βρει έναν τρόπο να λυθεί το πρόβλημα, με σημείο αιχμής το νομικό κομμάτι ενώ έχουν γίνει ήδη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και επαφές, αρμοδίως.

Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγελος Μανδρακός πρότεινε η οδός να μετονομαστεί σε ‘Φώτη Χατζηδιάκου’ (πίσω από την Ζάρα) ενώ ζήτησε να απομακρυνθούν οι άχρηστοι –πλέον- τηλεφωνικοί θάλαμοι του ΟΤΕ που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης.

(ρεπορτάζ σε εξέλιξη)

Exit mobile version