Διπλάσιο αριθμό βρεφών κ νηπίων θα φιλοξενήσει ο β/ν σταθμός Ιαλυσού – Ανοίγει 1η του Σεπτέμβρη!

Share

Την 1η του Σεπτέμβρη 2023 ανοίγει τις ‘πύλες’ του, ο νέος υπερσύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός στην Ιαλυσό, που φέτος, θα ενισχυθεί με προσωπικό ενώ θα φιλοξενεί διπλάσιο αριθμό βρεφών και νηπίων!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα ‘δημοκρατική’ μετά την προκήρυξη που έγινε μέσω ΑΣΕΠ προσελήφθη επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό, ΤΕ & ΔΕ παιδαγωγοί καθώς και καθαρίστριες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Ο νέος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός στην Ιαλυσό, λειτούργησε από τον περασμένο Φεβρουάριο, φιλοξενώντας 12 βρέφη και 23 νήπια (περίπου).

Φέτος όμως, λόγω της πολύ αυξημένης ζήτησης θα φιλοξενεί 24 βρέφη (από 1,5 – 2,5 ετών) και 45 νήπια (από 2,5 – 3,5ετών).

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τις 24 θέσεις βρεφών, κατατέθηκαν πάνω από… 70 αιτήσεις από γονείς –πράγμα που αποδεικνύει πόσο αναγκαία είναι η λειτουργία του!

Ο νέος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός Ιαλυσού, αποτελεί μία δομή σύγχρονη, ασφαλή και φιλική για τα μικρά παιδιά, στελεχωμένη από έμπειρο προσωπικό. Διαθέτει πλήρη εξοπλισμό με κύριους χώρους εξυπηρέτησης, χώρους υγιεινής, κουζίνες, τραπεζαρίες, γραφεία διεύθυνσης και πολλαπλών χρήσεων, όπως και βοηθητικές εγκαταστάσεις της μονάδας, όπως αυτές ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

Πρόκειται για έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα «Βελτίωση βασικών υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Δημάρχου και αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής, κ. Στράτος Καρίκης: «Για τη Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, η στήριξη της προσχολικής αγωγής αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές προτεραιότητές. Ο νέος, σύγχρονος βρεφονηπιακός στην Ιαλυσό, υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους και διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς που θέλουν να εμπιστευθούν τα παιδιά τους σε ένα περιβάλλον φιλόξενο, δημιουργικό, ασφαλές και λειτουργικό».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: δημοκρατική / dimokratiki.gr