Δίπλες, φριτούρα και λουκουμάδες, στη λίστα με τα 100 καλύτερα τηγανητά επιδόρπια στον κόσμο! (λίστα)

Share

 

Οι δημοφιλείς δίπλες, οι αγαπημένοι λουκουμάδες αλλά και το Ζακυνθινό γλυκό φριτούρα φιγουράρουν στη λίστα με τα 100 καλύτερα τηγανητά επιδόρπια στον κόσμο, σύμφωνα με τον διεθνή γευσιγνωστικό ιστότοπο TasteAtlas. Ας δούμε την κατάταξη:

Δίπλες / (Δίπλες, Thiples, Αυγοκαλάμαρα)
Αυτό το νόστιμο ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από λεπτά φύλλα ζαχαροπλαστικής που τυλίγονται, τηγανίζονται και περιχύνονται ή περιχύνονται με ένα παχύρρευστο σιρόπι με βάση το μέλι. Αυτά τα αρτοσκευάσματα μπορούν να τυλιχτούν σε διάφορα σχήματα και συχνά πασπαλίζονται με ξηρούς καρπούς και πασπαλίζονται με κανέλα.

Ιδιαίτερα δημοφιλή στο νησί της Πελοποννήσου, είναι ένα ελληνικό κλασικό που συνήθως παρασκευάζεται σε ειδικές περιστάσεις.

Η Φριτούρα (Fritura, Φυτούρα, Φριτούρα) Ζακύνθου

Φριτούρα / (Fritura, Φυτούρα, Φριτούρα)
Με καταγωγή από τη Ζάκυνθο, αυτό το παραδοσιακό ελληνικό γλυκό παρασκευάζεται με ψιλό σιμιγδαλέυρο που μαγειρεύεται σε νερό μέχρι να γίνει παχύρρευστο και κρεμώδες. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ δίσκο και όταν πήξει, κόβουμε σε μεγάλα ορθογώνια κομμάτια ή σε σχήμα ρόμβου που τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Ακριβώς πριν σερβιριστεί, κάθε κομμάτι επικαλύπτεται γενναιόδωρα με ζάχαρη κανέλας. Η φριτούρα είναι βασικό γλυκό που σερβίρεται σε διάφορες γιορτές στη Ζάκυνθο, όταν συνήθως παρασκευάζεται σε μεγάλες ποσότητες και τηγανίζεται σε παραδοσιακά καζάνια.

Φουσκάκια (Φουσκάκια, Φσκάκια, φουσκάκια) ή απλά… λουκουμάδες!

Φουσκάκια / (Φουσκάκια, Φσκάκια, φουσκάκια, λουκουμάδες)
Τα φουσκάκια είναι παραδοσιακοί ελληνικοί λουκουμάδες ή λουκουμάδες που παρασκευάζονται στα νησιά της Σκοπέλου και της Αλόννησου, στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Το όνομα αυτής της σπεσιαλιτέ προέρχεται από την ελληνική λέξη φούσκα, που σημαίνει φούσκα, που αναφέρεται στο τυπικά μικρό σφαιρικό σχήμα των αφράτων τηγανητών κομματιών ζύμης που μοιάζουν με φυσαλίδες.

Αυτά τα ντόνατς συνήθως παρασκευάζονται με ένα απλό κουρκούτι αλεύρι, νερό και μαγιά και μόλις τηγανιστούν σε λάδι, τρώγονται συνήθως όσο είναι ακόμα ζεστά. Τα φουσκάκια συνήθως τα απολαμβάνουμε περιχυμένα με μέλι από πάνω και πασπαλισμένα με κανέλα ή ξηρούς καρπούς, αν και μπορούν να συνοδεύονται και με μεζούρες παγωτό στο πλάι.