Δράσεις του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου – Τα επόμενα βήματα (video)

Share

Συνέντευξη τύπου για τις δράσεις και την προετοιμασία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, παραχώρησε , ο πρόεδρός του κ. Σέργιος Αϊβάζης με αφορμή και το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Κούλουμα στο Μουσείο’.

Λίγο πριν από την Καθαρά Δευτέρα, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου στο πλαίσιο ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σύνδεσης του με την κοινωνία, σχεδίασε σε συνεργασία με παιδαγωγούς ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς και παιδιά από 5 έως 10 ετών. Το πρόγραμμα συνδυάζει την μάθηση μέσα από το παιχνίδι αντλώντας θέματα από την πλούσια συλλογή του Μουσείου.

Το Σάββατο, 5 Μαρτίου από τις 10:00 μέχρι τις 19:30, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Κούλουμα στο Μουσείο’ περιμένει το κοινό να γνωρίσει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Σπύρου Βασιλείου ‘Το Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας’ το οποίο ανήκει στην πλούσια συλλογή του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου. Κατά την έναρξη της δράσης, τα παιδιά θα γνωρίσουν τα 10 δικαιώματα ενός μικρού επισκέπτη στο Μουσείο και στη συνέχεια, παιδιά και γονείς, θα συναντήσουν τον χαρακτηριστικό πίνακα του Σπύρου Βασιλείου μέσα από παιχνίδια κίνησης και αναπαράστασης. Μετά την γνωριμία με το έργο του Σπύρου Βασιλείου από τους παιδαγωγούς, θα ακολουθήσουν δραστηριότητες κατασκευής και ζωγραφικής οι οποίες θα παρουσιαστούν από το κάθε παιδί στο τέλος της δράσης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους για το θέμα, ο κ. Αϊβάζης τόνισε τα εξής:
«Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να τιμήσουμε τα Κούλουμα με σημείο αιχμής τον γνωστό πίνακα του Σπύρου Βασιλείου που απεικονίζει τα έθιμά μας. Περισσότερα από 100 παιδιά ανταποκρίθηκαν ήδη προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτό, ενώ σχεδιάζουμε και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Στους στόχους του Μουσείου, είναι να υπάρχουν προγράμματα σε μόνιμη βάση τα Σαββατοκύριακα. Το καλοκαίρι, προγραμματίζουμε να επεκτείνουμε την λειτουργία του Μουσείου, έως και τις 10μ.μ. ώστε να μπορούν και οι επισκέπτες του νησιού μας, να απολαμβάνουν τον πλούτο των έργων που διαθέτουμε».

Όπως ανέφερε, την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην Ρόδο η πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου κυρία Κατερίνα Κοσκινά η οποία είχε συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη για την υλοποίηση τριών βίντεο, που θα εντάσσονται στο πλαίσιο της ψηφιακής απεικόνισης της Πινακοθήκης:

«Η κυρία Κοσκινά είχε συνεργασία με τον δήμαρχο, για να προγραμματίσουν κοινές δράσεις (που θα ανακοινωθούν σύντομα) και με τον Δήμο Αθηναίων, όπου η ίδια συνεργάζεται. Επιπλέον, σχεδιάζουμε τις νέες εκθέσεις που θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ο χώρος του Συσσιτίου στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, θα φιλοξενήσει την έκθεση κεραμικών ‘Ιζνίκ’ που θα είναι ανοιχτά μέχρι και τις 10μ.μ.

«Στον χώρο του Συσσιτίου, θέλουμε να δημιουργήσουμε την υποδομή ώστε να μπορέσουν να φιλοξενήσουν έως το τέλος της χρονιάς, διάφορες εκδηλώσεις» ανέφερε.

Όσον αφορά στα σχέδια για την Πινακοθήκη που βρίσκεται στην Πλατεία Δύμης, ο κ. Αϊβάζης ανακοίνωσε πως στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες:

«Η είσοδος θα είναι πια από το ισόγειο καθώς μεταφέρεται πλέον το πωλητήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου και παραχωρείται ο χώρος στον Δήμο Ρόδου. Θα είναι ένας πολυχώρος για ομιλίες, διαλέξεις, εκδηλώσεις κ.λπ. ενώ θα φιλοξενούνται και περιοδικές εκθέσεις μαζί με τα σημαντικά έργα που διαθέτει η Πινακοθήκη στην μόνιμη συλλογή της».

πηγή: δημοκρατική / AIGAIO TV

VIDEO