ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ένας συγκαλυμμένος Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος -ΒΙΝΤΕΟ

Share

 

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ένας συγκαλυμμένος Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος – 54 χώρες είναι εναντίον της Ρωσίας 

Ρωσία-Ουκρανία εδώ και δυο χρόνια βρίσκονται στα όπλα και το κόστος αυτής της σύγκρουσης είναι μεγάλο σε αριθμό χαμένων ζωών. Το τίμημα είναι πολύ βαρύτερο για την Ουκρανία, η οποία μαζί με τον κόσμο που χάνει φαίνεται ότι έχασε ένα μεγάλο μέρος εδαφών της.

Πολλοί έσπευσαν επιπόλαια αυτά τα δύο χρόνια να προσεγγίσουν αυτόν τον πόλεμο με λογική…κερκίδας, από την οποία ο καθένας υποστήριζε την «ομάδα» του. Αυτή η προσέγγιση οδηγεί πάντα σε λάθος συμπεράσματα.

Ο Γιώργος Ρωμανός, Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής , αυτά τα δύο χρόνια αναλύει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες κυρίως από δυτικές πηγές. Γι΄ αυτό και οι αναλύσεις του έχουν επιβεβαιωθεί απόλυτα.

Με χάρτες, πληροφορίες και αριθμητικά στοιχεία ο κ.Γιώργος Ρωμανός κάνει το διετή απολογισμό του πολέμου και καταλήγει όπως πάντα στην λύση που δεν μπορεί να είναι άλλη από την ειρήνη.

Όπως επισημαίνει στον πόλεμο οδήγησαν τα εξής κορυφαία γεγονότα:

Η αθέτηση των υποσχέσεων των ΗΠΑ για μη επέκταση του ΝΑΤΟ πέραν της Γερμανίας.
Ο χλευασμός και η εξαπάτηση της Ρωσίας η οποία δια του προέδρου της Β. Β. Πούτιν συζητούσε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον για μια ειδική σχέση Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Τα αλλεπάλληλα αμερικανικά πραξικοπήματα, μετά το 2014, στην Ουκρανία από τους Μπάιντεν, Νούλαντ, Πάιατ και η τοποθέτηση σε αυτήν απόλυτα ελεγχόμενης ουκρανικής ηγεσίας και κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί εκ μέρους των Ουκρανών η αθέτηση και μη τήρηση των «Συμφωνιών του Μινσκ Ι και ΙΙ», 2013-2015, για τις οποίες η π. Καγκελάριος της Γερμανίας, Μέρκελ δήλωσε κυνικά ότι υπεγράφησαν προκειμένου να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία να εξοπλιστεί εναντίον των Ρώσων. / πηγή: militaire / pulaski

ΒΙΝΤΕΟ