Έχουμε κουραστεί να ακούμε μόνο υποσχέσεις και να μας επισκέπτονται μόνο προεκλογικά, δηλώνουν οι κάτοικοι της Τελένδου (video)

Share

Πολλές οι ομορφιές της Τελένδου πολλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί, δυστυχώς. « Έχουμε κουραστεί να ακούμε μόνο υποσχέσεις και να μας επισκέπτονται μόνο προεκλογικά», μας είπαν οι κάτοικοι στο ρεπορτάζ που κάναμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και πραγματικά είναι η πρώτη φορά που διαπιστώσαμε ότι αυτοί οι ευγενικοί, αισιόδοξοι και δραστήριοι, από τη φύση τους, άνθρωποι είναι βαθιά απογοητευμένοι. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Η σαιζόν ξεκίνησε, οι επισκέπτες άρχισαν να φτάνουν ωστόσο οι ελλείψεις και τα προβλήματα  που υπάρχουν τους προκαλούν ανασφάλεια και αγανάκτηση, καυτηριάζουν την αδιαφορία  των αρμοδίων, δημοτικής αρχής και πολιτείας διαχρονικά και νιώθουν αδικημένοι.

Όσο και αν “παλεύουν” μόνοι τους και ασχολούνται όλοι με όλα για να υποκαταστήσουν τις υποχρεώσεις του δήμου, η καθαριότητα είναι ελλιπής, οι παραλίες δεν έχουν καθαριστεί,  η αφαλάτωση  δεν λειτουργεί και όπως μας είπαν γίνονται και διακοπές νερού, με αποτέλεσμα να ζουν με  την αγωνία  ότι όσοι επισκέπτες μείνουν στο νησί μπορεί να βρεθούν ανά πάσα στιγμή χωρίς νερό. Υπάρχουν επίσης και διάφορα άλλα ζητήματα, μικρά και μεγάλα – σημαντικά για την καθημερινότητάς τους η οποία από μόνη της είναι ήδη δύσκολη και ιδιαίτερη-, για τα οποία κανείς δεν ενδιαφέρεται, όπως λένε.

Σημαντικότερο πρόβλημα από όλα, που αποτελεί “γόρδιο δεσμό” που δεν φαίνεται να βρίσκει τη λύση του, είναι οι σοβαρές ζημιές που υπάρχουν στα λιμανάκια του νησιού και οι διαβρώσεις που έχει προκαλέσει η θάλασσα σε ορισμένα σημεία του δρόμου που οδηγεί προς τις παραλίες. Η κατάσταση έχει χειροτερέψει και η επικινδυνότητα πλέον είναι μεγάλη.

Καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι να δουν το θέμα άμεσα διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνός να συμβεί κάποιο δυστύχημα σε επισκέπτες ή ντόπιους και μικρά παιδιά που παίζουν ή περπατούν στα σημεία αυτά. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις και μετάθεση ευθυνών και οι κάτοικοι ζητούν άμεσα λύσεις!!

Δεν είναι καλύτερα τα πράγματα και στο σχολείο, όπου ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του με μεγάλη καθυστέρηση, έχουν σταματήσει και πάλι. Τα μπάζα παραμένουν στο αύλειο χώρο, που είναι ο μοναδικός τόπος παιχνιδιού και άθλησης για τα παιδιά και όσα τολμήσουν να βρεθούν εκεί , κινδυνεύουν .

Επειδή είναι προεκλογική και τουριστική περίοδος και επειδή ο σκοπός του ρεπορτάζ αυτού είναι αποκλειστικά και μόνο να βρεθεί μία λύση για τα σοβαρά αυτά προβλήματα , δεν θα ανεβάσουμε τις φωτογραφίες που έχουμε και αποδεικνύουν «του λόγου το αληθές». Θα αφήσουμε να ακούσετε τους ίδιους τους κατοίκους να μιλούν για αυτά που τους απασχολούν  και τις φωτογραφίες θα τις παραδώσουμε εκεί που πρέπει….