Έφη Χαραλαμποπούλου στο news-politics: Θα προσπαθήσω να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης της ΝΔ στα Δωδεκάνησα

Share

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε αντιμέτωπη με τόσο σοβαρά ζητήματα, που ούτε καν φανταζόταν κάποιος ότι θα καλούνταν να αντιμετωπίσει. Χάρη όμως στην ψυχραιμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ορθότητα της πολιτικής του σκέψης και την ταχύτητα λήψης κρίσιμων για τη χώρα αποφάσεων και βεβαίως με τον διαρκή αγώνα όλης της Κυβέρνησης, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι, παρά τις πολύπλευρες μάχες που χρειάστηκε να δοθούν». Αυτή ήταν η απάντηση της νέας προέδρου της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της ΝΔ, Έφης Χαραλαμποπούλου όταν ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένη με την κυβερνητική πολιτική, σε συνέντευξη που παραχώρησε για το NEWS-POLITICS.COM.

Η κ. Χαραλαμποπούλου πιστεύει ότι οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ έχουν πολλά να προσφέρουν διότι δεν είναι μόνο όργανα που πρέπει να προωθήσουν τις θέσεις του κόμματος αλλά και ο συνδετικός κρίκος με την κοινωνία , στέκονται δίπλα στον πολίτη και αφουγκράζονται τα προβλήματά του. Ταυτόχρονα εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση των Νεοδημοκρατών στις εκλογές, τονίζει ότι είναι πάντα όλοι δίπλα στο κόμμα όταν πρέπει και δηλώνει πως κύριο μέλημά της είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης της ΝΔ στα Δωδεκάνησα:

Ακολουθεί η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου κας Έφης Χαραλαμποπούλου.

1.Ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ. Είστε ικανοποιημένη από τη συμμετοχή των Νεοδημακρατών ψηφοφόρων στις εκλογές αυτές, πανελλαδικά και σε τοπικό επίπεδο;

Η Κυριακή 24 Οκτωβρίου ήταν μία μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία. Οι εσωκομματικές εκλογές, όπως είναι γνωστό, επρόκειτο αρχικά να διενεργηθούν το Μάϊο του 2020, ωστόσο η πανδημία και οι συνθήκες που επικρατούσαν τότε στη χώρα μας, δεν επέτρεψαν να διεξαχθούν οι εκλογές. Στη συνέχεια, όλοι ακούγαμε ότι ίσως διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2020, αλλά δυστυχώς μία ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και ένα νέο lockdown ανέκοψε και αυτή την πορεία. Έπειτα, όπως όλοι γνωρίζουμε, τέθηκε στη φαρέτρα μας το πιο δυνατό όπλο κατά του κορονοϊού – το εμβόλιο- και έτσι , λόγω, σαφώς, καλύτερων συνθηκών και μέσα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να επανέλθουμε σταδιακά σε μια κανονικότητα, προκηρύχθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Προϋπόθεση του δικαιώματος εκλέγειν ήταν η εγγραφή ή η ανανέωση της εγγραφής μέλους με πληρωμή τουλάχιστον της συνδρομής του έτους 2021. Η αλήθεια είναι ότι πολλά μέλη δεν ήταν τακτοποιημένα οικονομικά και αυτό δεν ήταν ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε μόνο στη δική μας εκλογική περιφέρεια. Έπρεπε λοιπόν να ξεκινήσουμε μία διαδικασία ενημέρωσης με θέμα τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Σ’ αυτό βοήθησε ουσιαστικά η Κεντρική Διοίκηση το κόμματος, που επιστράτευσε όλα τα μέσα, ιδιαίτερα τη σύγχρονη τεχνολογία, προς αυτόν το σκοπό και έτσι καταφέραμε στα Δωδεκάνησα να γίνουν πολλές εγγραφές νέων μελών και πολλές ανανεώσεις εγγεγραμμένων μελών. Σημαντική δε καινοτομία απετέλεσε η δυνατότητα που δόθηκε στα μέλη μας να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, με τη Νέα Δημοκρατία να είναι το πρώτο κόμμα που έδωσε αυτή τη δυνατότητα στα μέλη της.

Η συμμετοχή των Νεοδημοκρατών ήταν πολύ μεγάλη και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι τα μέλη μας απέδειξαν για άλλη μια φορά πως, παρά τις δυσκολίες που όλοι βιώνουμε, όταν καλούνται να στηρίξουν την παράταξη είναι όλες και όλοι παρόντες! Θα ήθελα να ευχαριστήσω, με την ευκαιρία αυτή, το Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη και όλα τα στελέχη της Γραμματείας που πάντα βοηθούν τις Οργανώσεις και να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την επιτυχημένη εκλογική διαδικασία. Επίσης, συγχαρητήρια αξίζουν και στην ΕΦΕΕΠ Δωδεκανήσου και σε όλες τις ΔΗΜΕΦΕ στα Δωδεκάνησα, για την επιτυχημένη άσκηση των καθηκόντων τους.

2.Είστε η εκλεγμένη πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου. Ποιοι είναι οι στόχοι και οι προτεραιότητες σας;

Θα ξεκινήσω ευχαριστώντας όλους όσους πίστεψαν σε μένα και με τίμησαν, διότι για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα υπήρξε μοναδική υποψηφιότητα για το αξίωμα της Προέδρου της ΔΕΕΠ και επίσης, αν και δεν έπαιζε κάποιο ρόλο η σταυροδοσία μου, αισθάνθηκα μεγάλη ικανοποίηση για τους 1150 σταυρούς που έλαβα στα Δωδεκάνησα. Αυτά φυσικά αυξάνουν το αίσθημα ευθύνης μου!

Είμαι αισιόδοξη ότι αυτή η ΔΕΕΠ μπορεί να προσφέρει πολλά και η αισιοδοξία μου αυτή προέρχεται εν μέρει από την εμπειρία που απέκτησα από τη θέση της Προέδρου για σχεδόν 20μήνες και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και από την άλλη από τη διάθεση που έχουν τα εκλεγέντα μέλη να προσφέρουν, η οποία διαφαίνεται από συζητήσεις που έχουμε ήδη κάνει, όπως και από την πρώτη συνεδρίαση μας, όταν η ΔΕΕΠ συγκροτήθηκε σε σώμα.

Θα προσπαθήσω, με τη βοήθεια όλων φυσικά, να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης μας στα Δωδεκάνησα, να αυξήσουμε τα εγγεγραμμένα μέλη μας, να προσεγγίσουμε όχι μόνο νέα πρόσωπα, αλλά και παλαιά μέλη, που ενδεχομένως έχουν αποστασιοποιηθεί, να καταγράψουμε με τη βοήθεια του κάθε Υπευθύνου Τομέα της ΔΕΕΠ αλλά και των ΔΗΜΤΟ τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, διατυπώνοντας κατάλληλες προτάσεις. Επιθυμώ να είμαστε παρόντες όλοι, όχι μόνο στα εύκολες στιγμές αλλά και στις δύσκολες, με δυναμική παρουσία και ορθή πολιτική σκέψη.

Η έδρα της Οργάνωσης μας είναι μεν στη Ρόδο, αλλά φυσικά είναι υποχρέωση μας και επιθυμούμε να σταθούμε και στο πλευρό των υπολοίπων νησιών και γι’ αυτό θα υπάρχει, όπως υπήρχε και κατά την προηγούμενη θητεία μου, τακτική επικοινωνία με όλους τους Προέδρους των ΔΗΜΤΟ, με τους οποίους θα πραγματοποιούμε και συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

3.Πιστεύετε ότι οι ΔΗΜ.Τ.Ο έχουν λόγο ύπαρξης και έργο να επιτελέσουν σε μια σύγχρονη κοινωνία όπου ο ψηφοφόρος και ο πολίτης γενικότερα δεν καθοδηγείται και δεν πιστεύει σε κόμματα και ιδεολογίες, όπως στο παρελθόν ; Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι ΔΗΜΤΟ πρέπει να καταργηθούν διότι πολλές φορές εργαλειοποιούνται εις βάρος της κοινωνίας και του κόμματος.

Οι ΔΗΜΤΟ έχουν πολύ σημαντικό λόγο ύπαρξης, διότι η κάθε ΔΗΜΤΟ αποτελεί την πρώτη βαθμίδα της Πανελλαδικής Οργάνωσης του Κόμματος. Η αποστολή τους είναι πολύ σημαντική, διότι από τη μία μεριά οφείλουν να προωθούν τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και τις ιδεολογικές αρχές, από την άλλη να ενημερώνονται για τα προβλήματα του τόπου τους, να βρίσκονται κοντά στην κοινωνία και να αφουγκράζονται τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται συνεχής ενημέρωση, εγρήγορση και εξωστρέφεια των εκπροσώπων. Επίσης, μια σωστή επικοινωνία και συνεργασία με τη ΔΕΕΠ , η οποία είναι το ανώτερο όργανο και η οποία έχει την εποπτεία όλων των ΔΗΜΤΟ. Χρέος της κάθε ΔΗΜΤΟ είναι λοιπόν να εμπνεύσει και τον κόσμο που δεν πιστεύει σε κόμματα και ιδεολογίες. Να προσελκύει νέα μέλη, νέους φίλους στους κόλπους της παράταξης, κρατώντας όμως κοντά της και τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη της.

4.Πόσο ικανοποιημένη είστε από την κυβερνητική πολιτική και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε σοβαρά εθνικά ζητήματα όπως ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξωτερική πολιτική, μεταναστευτικό, διαχείριση πανδημίας;

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε αντιμέτωπη με τόσο σοβαρά ζητήματα, που ούτε καν φανταζόταν κάποιος ότι θα καλούνταν να αντιμετωπίσει. Χάρη όμως στην ψυχραιμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ορθότητα της πολιτικής του σκέψης και την ταχύτητα λήψης κρίσιμων για τη χώρα αποφάσεων και βεβαίως με τον διαρκή αγώνα όλης της Κυβέρνησης, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι , παρά τις πολύπλευρες μάχες που χρειάστηκε να δοθούν.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η χώρα μας από αδύναμος κρίκος της Ευρώπης μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις; Αυτή η Κυβέρνηση καθιέρωσε τα εθνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά, έλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες, ενίσχυσε τις αμυντικές συμμαχίες της χώρας και κατάφερε να μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις μεταναστευτικές ροές, προστατεύοντας από τη μια μεριά τα σύνορά της, χωρίς να παραβλέπει όμως και τον ανθρωπιστικό παράγοντα.

Έγινε η χώρα παράδειγμα λόγω της διαχείρισης του πρώτου -εξαιρετικά αιφνιδίου -κύματος της πανδημίας ενώ κατάφερε να διαθέσει περίπου 42 δισ. Ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τη θωράκιση της υγείας, για τη στήριξη των ανέργων, για την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, επιδιώκοντας να κρατηθεί όρθιος ο παραγωγικός ιστός της χώρας. Επίσης οργάνωσε μια υποδειγματική επιχείρηση για τον εθνικό εμβολιασμό με το πρόγραμμα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησε ψηφιακά άλματα, προσέλκυσε και συνεχίζει να προσελκύει ξένους επενδυτές, συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει για τις μεταρρυθμίσεις και ανάμεσα σε όλα αυτά που ενδεικτικά περιέγραψα, καταφέρνει να μειώσει τη φορολογία!

Επομένως, φυσικά και αισθάνομαι ικανοποιημένη απο την επιτυχημένη διαχείριση της Κυβέρνησης σε τόσα επίπεδα, αλλά το κυριότερο είναι ότι η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών δείχνει ότι επικροτεί τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και εμπιστεύεται την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

5.Πρώτος σταθμός των επισκέψεων που προγραμματίσατε μετά την εκλογή σας ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ήταν η Κάλυμνος, όπου συναντηθήκατε με το νέο πρόεδρο και τα μέλη της τοπικής οργάνωσης. Τι αποκομίσατε από την επίσκεψή σας αυτή;

Ήταν πολύ μεγάλη η χαρά μου που κατάφερα να επισκεφθώ την Κάλυμνο αμέσως μετά την εκλογή μου και τιμή μου που έτυχα τόσο θερμής υποδοχής από τα στελέχη μας. Είχα και κατά την προηγούμενη θητεία μου πολύ καλή συνεργασία με τον πρώην Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Καλύμνου, τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελή, με τον οποίο μάλιστα συναντήθηκα και συζητήσαμε για διάφορα ζητήματα που αφορούν το νησί.

Η ΔΗΜΤΟ Καλύμνου πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση παρουσία μου, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε από κοντά για καίρια ζητήματα με τον Πρόεδρο και τα μέλη, να αναλύσουμε οργανωτικά ζητήματα και να ανταλλάξουμε διάφορες απόψεις για τη νέα πορεία της ΔΗΜΤΟ του νησιού.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλύμνου, Άγγελος Καλαθιανάκης είναι ένα έμπειρο στέλεχος, που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και έχει πάντα την ίδια διάθεση να προσφέρει. Η εμπειρία του, όπως και άλλων μελών, σε συνδυασμό με το κέφι που διέκρινα στα νέα παιδιά που αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, πιστεύω ότι θα οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη θητεία. Εγώ, όπως και όλη η ΔΕΕΠ θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια τους αυτή και φυσικά η επικοινωνία μας θα είναι πολύ τακτική.

Έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις και αισθανόμενη ευγνωμοσύνη για τη ζεστή φιλοξενία! Επιθυμία μου είναι να επισκεφθώ σταδιακά όλες τις ΔΗΜΤΟ των νησιών, κάτι που θα προγραμματίσω σύντομα, εφόσον, φυσικά, οι συνθήκες το επιτρέψουν.