Εγκαινιάστηκε το νέο Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλύμνου (ηχητικό)

Share

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου, το νέο Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλύμνου. Ένας σύγχρονος, άρτια εξοπλισμένος χώρος, προσφορά στη γυναίκα και την οικογένεια της Καλύμνου. Το γεγονός γέμισε χαρά και αισιοδοξία την κοινωνία του νησιού, μια και όπως είναι γνωστό, πολλές Καλύμνιες γυναίκες προτιμούν να τεκνοποιούν στον τόπο τους και στο Νοσοκομείο του νησιού, το οποίο εμπιστεύονται. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

«Στις δύσκολες εποχές που ζούμε με την υπογεννητικότητα να παραμένει μείζον πρόβλημα για την Ελλάδα, το νέο Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας, αποτελεί προσφορά προς τη γυναίκα της Καλύμνου και την οικογένεια της Καλύμνου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν σύγχρονο χώρο, άρτια εξοπλισμένο, που αρμόζει σε κάθε νέα μητέρα.» Αυτά είπε, μεταξύ άλλων η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, φανερά συγκινημένη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Η διοικήτρια ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος, ξεκινώντας από τον Έπαρχο Π.Ε. Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή και τον μηχανικό του Επαρχείου, Σπύρο Κουλλιά, τον Δήμο Καλυμνίων και τον Αντιδήμαρχο Παντελή Ζωίδη, τους κ. κ. Γιώργο Μελά, Σάκη Σαρούκο, Μιχάλη Τόλιο, Αικατερίνη Καμπουράκη και Νικόλαο Κλήμη, όπως επίσης όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό του Νοσοκομείου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους συνεργάτες της.

Την επόμενη μέρα συνομιλήσαμε με την κ. Εμμανουήλ η οποία σχολίασε το ευχάριστο αυτό γεγονός λέγοντας ότι, η λειτουργία ενός νέου Μαιευτικού-Γυναικολογικού τμήματος ήταν κάτι άκρως απαραίτητο, για να έχουμε ένα χώρο που να αρμόζει σε κάθε γυναίκα που γίνεται μητέρα.

Όπως εξήγησε δεν δημιουργήθηκε αίθουσα μόνο για τοκετό και ωδίνες, αλλά εξασφαλίστηκε και σύγχρονος εξοπλισμός με δυο καρδιοτοκογράφους, με αναίμακτο χολερυθρινόμετρο, και καρέκλα θηλασμού, θήλαστρα κ.α, μια και το Νοσοκομείο υποστηρίζει τον μητρικό θηλασμό.

Επιπλέον, εφόσον οι τοκετοί θα γίνονται σε άλλο χώρο , ελευθερώνεται χώρος για να δημιουργηθεί καινούρια χειρουργική αίθουσα, και για το σκοπό αυτό έχουν ήδη εξασφαλιστεί 55.000 ευρώ, όπως μας ενημέρωσε η ίδια. Επίσης εξασφαλίστηκαν 22.000 ευρώ για την αποκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας νερού στο τμήμα νεφρού.

Ακόμη , ένα άλλο σοβαρό θέμα φαίνεται να βρίσκει τη λύση του, αυτό της υγρομόνωσης της ταράτσας ( 400 τμ.) της μονάδας νεφρού. Τέλος η κ. Εμμανουήλ μας ενημέρωσε για τις εργασίες που γίνονται για την ανακαίνιση και τον καλλωπισμό των εσωτερικών χώρων του Ιδρύματος .

Αν και σύντομη, η θητεία της κ. Εμμανουήλ στο Νοσοκομείο της Καλύμνου κρίνεται παραγωγική, την συγχαίρουμε κι ευχόμαστε ο επόμενος Διοικητής που θα αναλάβει να ασχοληθεί με την ίδια εργατικότητα και ζέση με τα προβλήματα του Νοσοκομείου, είτε αφορούν το ίδιο το οίκημα είτε τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ακολουθούν τα όσα είπε η κ. Εμμανουήλ στον χαιρετισμό της και ένα ενδιαφέρον ηχητικό με τη συζήτηση που είχαμε μαζί της

Νιώθω πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση!
Με όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες και μέσα σε ελάχιστους μήνες, ένα αίτημα πολλών χρόνων υλοποιείται σήμερα!!!

Ταυτόχρονα, είναι ήδη δρομολογημένη η δημιουργία της δεύτερης χειρουργικής αίθουσας: ένα επίσης πολύ σημαντικό ζήτημα – ένα πρόβλημα, που χρόνια τώρα, ψάχνει τη λύση του. Συγκεκριμένα κονδύλι 55.000 ευρώ έχει εξασφαλιστεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2022, για αυτό τον σκοπό.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε με την υπογεννητικότητα, να παραμένει μείζον πρόβλημα για την Ελλάδα, το νέο Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας, αποτελεί προσφορά προς τη γυναίκα της Καλύμνου και την οικογένεια της Καλύμνου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν σύγχρονο χώρο, άρτια εξοπλισμένο, που αρμόζει σε κάθε νέα μητέρα.

Εύχομαι πολλές γεννήσεις! Πολλά και υγιή παιδιά!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το δύσκολο εγχείρημα και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ξεκινώντας από τον Έπαρχο Π.Ε. Καλύμνου και τον μηχανικό του Επαρχείου μας, κ. Σπύρο Κουλλιά, τον Δήμο Καλυμνίων και τον Αντιδήμαρχο, κ. Παντελή Ζωίδη, ευχαριστώ επίσης τους κ. κ. Γιώργο Μελά, Σάκη Σαρούκο, Μιχάλη Τόλιο, Αικατερίνη Καμπουράκη και Νικόλαο Κλήμη.

Ευχαριστώ επίσης όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό του Νοσοκομείου μας. Την Τεχνική Υπηρεσία, τη Διοικητική Υπηρεσία, τη Γραμματεία του Διοικητή, τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, το προσωπικό καθαριότητας, τις μαίες και όλους τους γιατρούς μας. Έδωσαν και δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό. Τέλος ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους συνεργάτες μου.

ΗΧΗΤΙΚΟ