Εκδήλωση γνωριμίας με το Σύλλογο ΑΜΕΑ «ΝΙΚΗ» διοργάνωσε ο Δήμος Καλυμνίων

Share

 

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση γνωριμίας, γεμάτη χαμόγελα και συναισθήματα, διοργάνωσε ο Δήμος Καλυμνίων για τον Σύλλογο Ατόμων με αναπηρία «ΝΙΚΗ» -VICTOR ARDANT, την Κυριακή 12 Μαΐου, στο ισόγειο του Κέντρου Πολιτισμού και Ιστορίας του νησιού. Τα παιδιά του Συλλόγου είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με παιδιά άλλων παρόμοιων Συλλόγων, να γνωριστούν, να συζητήσουν, να κάνουν φιλίες. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη με ασυρμάτους από τα μέλη ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου και τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους όπως επίσης και με παιδιά άλλων περιοχών, όπως των Λειψών, της Λέρου, της Ρόδου κ.α. Επίσης μοιράστηκαν δώρα και έγινε απονομή πλακετών.

Τα παιδιά της «ΝΙΚΗΣ» με τον πρόεδρο τους κ. Ευάγγελο Σπράο, παρέμειναν στο νησί φιλοξενούμενοι του Δήμου Καλυμνίων για τέσσερεις  ημέρες και έφυγαν ενθουσιασμένοι και ταυτόχρονα συγκινημένοι για τις δυνατότητες που προσφέρθηκαν στα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν περισσότερο και να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως καταδύσεις και αναρρίχηση. Επίσης κατά την παραμονή τους επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού, το Λύκειο Ελληνίδων, το Καλύμνικο Σπίτι και άλλα αξιοθέατα.

Την όλη διοργάνωση επέβλεψε και στάθηκε δίπλα στα παιδιά κάθε τους στιγμή, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βαλαντούλα Καναβούρη για την οποία στην ομιλία του ο κ. Σπράος έκανε ειδική συγκινητική αναφορά.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Ολυμπιονίκης και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Πύρρος Δήμας, ο οποίος και μίλησε στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ακολουθεί βίντεο με αποσπάσματα από την εκδήλωση και φωτορεπορτάζ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ