Έκκληση Διακομιχάλη για τήρηση των μέτρων μετά την ξαφνική έξαρση κρουσμάτων (video)

Share

Δημ. Διακομιχάλης: Κάναμε σοφή διαχείριση της πανδημίας. Ας μας πουν οι αντιπολιτεύσεις τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει ο δήμος για την πανδημία και δεν το έκανε και θα ζητήσω συγγνώμη

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Έκκληση για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων απευθύνει, για πολλοστή φορά, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, μετά την έξαρση των κρουσμάτων και πάλι το τελευταίο τριήμερο. Έχω κουραστεί να μιλώ για ατομική ευθύνη λέει ο δήμαρχος. Σε δυο μέρες έχουμε 30 νέα κρούσματα και 20 που είχαμε, σύνολο 50.

Ας αξιολογήσει ο καθένας την ευθύνη που έχει απέναντι στον εαυτό του και απέναντι στο νησί. Δεν είναι ο δήμαρχος αυτός που «ανοίγει ή κλείνει» ένα νησί, εξηγεί για άλλη μια φορά, αλλά η κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις της επιδημιολογικής επιτροπής.

Ο δήμαρχος απαντώντας σε ερωτήματα συμπολιτών μας για το αν θα έπρεπε να έχει εισηγηθεί ο ίδιος μια πιο ισχυρή αστυνόμευση για την σωστή τήρηση των μέτρων, απάντησε πως δεν έχει καμία αρμοδιότητα διοικητικού χαρακτήρα στην αστυνομία.

Άλλωστε και η αστυνομία έχει συγκεκριμένες δυνατότητες τόνισε. Ακόμη κι αν πάρουμε το πιο ακραίο σενάριο ότι όλα είναι μια συνομωσία λέει ο Δημ. Διακομιχάλης, εγώ βλέπω το αποτέλεσμα, που είναι μέχρι στιγμής έξι θάνατοι συμπολιτών μας από κορωνοϊό και εβδομήντα νοσηλείες στη μονάδα covid του νοσοκομείου μας. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ας αξιολογήσουν σωστά την κατάσταση οι συμπολίτες μας και να τηρήσουν τα μέτρα.

Στο ερώτημα τι σκοπεύει να κάνει ο δήμαρχος για τη μείωση των δημοτικών τελών ώστε να ανακουφιστούν κάπως οι πληττόμενοι επαγγελματίες μετά από ένα χρόνο πανδημίας δηλώνει: Έχουμε ήδη 250,000 ευρώ μείωση στα έσοδα από δημοτικά τέλη τα οποία διαγράψαμε.

Θα αξιολογηθεί με τον αντιδήμαρχο κ. Ηλία Τσέρο και τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών κ. Πανορμίτη Πίκο αν αντέχουν τα οικονομικά του δήμου για κάτι παραπάνω και ότι μπορεί να γίνει περισσότερο θα το κάνουμε. Ζήτησα μάλιστα επιπλέον επιχορήγηση για αυτό το λόγο τόνισε κι ενημέρωσε πως ο δήμος έχει πάντα 100.000 ευρώ για έκτακτες ανάγκες λόγω της πανδημίας (απολυμάνσεις, αγορά οξυγόνου, αγορά rapid tests κα).

Κλείνοντας ρωτήσαμε τον κ. Διακομιχάλη τι απαντά στην κριτική των αντιπολιτεύσεων για μη σωστή διαχείριση της πανδημίας γενικότερα. Παρά τις φωνασκίες των αντιπολιτεύσεων θεωρώ πως κάναμε σοφή διαχείριση απαντά ο δήμαρχος . Αν νομίζουν ότι υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσε να κάνει ο δήμος και δεν το έκανε , να το πουν και να ζητήσω συγνώμη. Θα πρέπει όμως και όσοι με καθύβριζαν να μου πουν αν μπορούν να κοιταχθούν στον καθρέφτη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ

BINTEO