Έκκληση Καμπούρη με πολλούς… αποδέκτες: «Ο Δήμος Ρόδου έχει ως μέλημά του τη στήριξη των ευαίσθητων ομάδων»

Share

Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τους πολίτες, απηύθυνε χτες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιάννης Καμπούρης, ώστε να απευθύνονται στις κοινωνικές δομές για πληροφορίες αλλά και για στήριξη –όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη.

Με αυτό τον τρόπο, θέλησε να υπογραμμίσει πως πρέπει να υπάρχει συντονισμός μέσω του Δήμου Ρόδου με όλους τους φορείς και όχι με μεμονωμένο τρόπο για την αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

«Η Δημοτική Αρχή Ρόδου, θέλοντας να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύει η τοπική κοινωνία μας με την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, απευθύνει έκκληση στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη, να απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στις Κοινωνικές Δομές που διαθέτει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας.

Ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης κι εγώ προσωπικά, ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής έχουμε ως κύριο μέλημά μας την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.

Ο δήμαρχός μας, προέβη ήδη σε κινήσεις ελάφρυνσης των δημοτικών τελών στο νησί της Ρόδου, ενώ έκανε δεκτή την εισήγησή μου για την χορήγηση του έκτακτου επιδόματος των 300 ευρώ για όσους δεν δικαιούνται επιδόματα.

Αυτό το μέτρο θα επανεξεταστεί μετά την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των αιτήσεων που είναι η 8η Ιανουαρίου, για να δούμε εάν υπάρχουν και άλλοι συνδημότες μας που το δικαιούνται.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες να απευθύνονται στις Κοινωνικές Δομές που διαθέτει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας είτε για πληροφορίες, είτε για να ενταχθούν στα προγράμματα στήριξης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας έχει τα εξής τμήματα:
1. Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας
• Κέντρα Ανοικτής προστασίας Ηλικιωμένων, (Κ.Α.Π.Η. )
• Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων,
• «Βοήθεια στο σπίτι»

2. Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

3. Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

1. Γραφείο Εθελοντισμού
• Γραφείο Υποστήριξης ΑΜΕΑ
• Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ρόδου
• Συμβουλευτικό κέντρο υποστήριξης γυναικών θυμάτων βία

4. Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας

5. Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά
• Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας (Προσεχώς)
• Ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για Ηλικιωμένους ( Προσεχώς)
• Δομή Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Ενδυνάμωσης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων ( Προσεχώς)
• Τηλέφωνα: 22410 – 44753 – 743 – 758 – 759

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι για την Δημοτική Αρχή Ρόδου είναι καθήκον να στηρίξει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού και την κοινωνική κρίση. Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες που δεν γνωρίζουν, να απευθύνονται στις δομές μας για την στήριξή τους.

Είτε συμπολίτες μας, που γνωρίζουν κάποιους συνδημότες μας οι οποίοι έχουν πραγματικά, ανάγκη για στήριξη, να απευθύνονται σ’ εμάς.

Οι κοινωνικοί μας λειτουργοί, γνωρίζουν τις ανάγκες που υπάρχουν και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά τους.

Ο Δήμος Ρόδου θα είναι δίπλα τους με υπηρεσίες και με επιδόματα. Οι ΔονΚιχωτισμοί και οι μοναχικοί δρόμοι δεν οδηγούν πουθενά…» κατέληξε ο αντιδήμαρχος. / πηγή: δημοκρατική