Εκλογές 2023: Ανακοινώθηκε το 75% των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ – Δηλώσεις των υποψηφίων

Share

Τον κορμό των υποψηφιοτήτων του σε όλους τους νομούς της χώρας (το 75% των ονομάτων για την ακρίβεια) ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει πως τα βασικά χαρακτηριστικά είναι η αμφίπλευρη πολιτική διεύρυνση, (περιλαμβάνονται πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ, του ΜεΡΑ25 και της ΛΑΕ), η εκπροσώπηση της νέας γενιάς, η παρουσία προσώπων με εξειδικευμένη γνώση και αναγνώριση στον τομέα τους, είτε πρόκειται για τις επιστήμες, τις τέχνες ή τον πολιτισμό γενικότερα, οι λεγόμενοι «τεχνοκράτες», αλλά και πρόσωπα που εκπροσωπούν την “συμπερίληψη” (ρομά, αναπηρικό κίνημα, κ.λπ.).

Ειδικότερα από την Κουμουνδούρου παραπέμπουν στην χθεσινή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα κατά την συνεδρίαση της ΠΓ σύμφωνα με την οποία «τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση, που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνει πράξη την ισάριθμη αντιπροσώπευση με την υιοθέτηση της αναλογίας 50-50 ανδρών και γυναικών στο 100% των υποψηφιοτήτων». Επισημαίνουν δε πως το 50% των υποψηφίων δεν ήταν υποψήφιοι το 2019, κάτι που δείχνει τον μεγάλο βαθμό ανανέωσης. Τέλος, τονίζουν πως «η αμφίπλευρη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που επιβεβαιώνεται από τις υποψηφιότητες, επιβεβαιώνει και την κυριαρχία του στο χώρο».

Αναλυτικά τα ψηφοδέλτια που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γάκης Δημήτρης, βουλευτής

Καματερός Ηλίας, πρώην βουλευτής,

Κασσάρας Γιώργος (Π), πρώην βουλευτής

Καραγιάννη Χρύσα (Π), διατροφολόγος

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συρμαλένιος Νίκος , βουλευτής

Γλέζος Βασίλης (Π) (Ν), Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Δίκτυο εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού

Μαραγκός Γιώργος (Π), πρώην δήμαρχος Σύρου

Μαυρουδή Άννα, εκπαιδευτικός

Χανιώτη Μαρία (Π), Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Πάρου

ΣΑΜΟΣ

Βαρδαρός Σταμάτης (Ν) (Π), πρώην Αναπληρωτής Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας

Κάρλας Μανώλης,πρώην νομάρχης Σάμου, περιφερειακός σύμβουλος γιατρός

Δεμερτζή Ελπινίκη (Π), αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Σάμου

Τι δήλωσαν μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου οι τέσσερις υποψήφιοι που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις προσεχείς εθνικές εκλογές:

Δημήτρης Γάκης: Η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ οι αδύναμοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες της Δωδεκανήσου
Η Δωδεκάνησος, η Ελλάδα απαιτούν πολιτική αλλαγή και Δικαιοσύνη παντού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με τον Αλέξη Τσίπρα και τα ψηφοδέλτια νίκης είναι έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη των επόμενων βουλευτικών εκλογών που θα φέρει την πολιτική αλλαγή στο επίπεδο της οικονομίας, της Δημοκρατίας, του κοινωνικού κράτους και των αξιών.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας οδήγησε στο χειρότερο σημείο που έχουμε βρεθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. θα είναι οι αδύναμοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας.
Στόχος μας, η συγκρότηση μιας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, με εγγυητή τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
Μαζί στο αγώνα, δίπλα μας, έχουμε και τον σύντροφο μας Νεκτάριο Σαντορινιό που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα.
Προσωπικός μου στόχος είναι να δρώ με προτεραιότητα το συμφέρον του αδύναμου. Να αφουγκράζομαι τους νέους και να τους προσφέρουμε ευκαιρίες και ελπίδες.
Να μην πάρω το βλέμμα και τα αυτιά μου μακριά από όλους αυτούς που η φωνή τους είναι αδύναμη και δεν περνάει τους τοίχους της Βουλής. Φωνή τους να γίνει η δική μου φωνή.
Ο κόσμος που μας χρειάζεται είναι στις γειτονιές, στα απομακρυσμένα νησιά, στα άγονα χωράφια, στις χρεωμένες και απεγνωσμένες οικογένειες, στα σκαμμένα πρόσωπα των ναυτικών, στις στερήσεις των συνταξιούχων, στην αγωνία των γονιών που χωρίς παιδίατρο μεγαλώνουν τα παιδιά τους.
Να παραμείνω δίκαιος, απόλυτος στην ηθική, να μην κάνω εκπτώσεις σε θέματα δικαιοσύνης.

Ηλίας Καματερός: Δικαιοσύνη με νησιωτικότητα παντού

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα η συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στη Δωδεκάνησο.
ΟΛΟΙ μαζί, ο καθένας από το μετερίζι του, να συνεχίσουμε ό,τι ξεκινήσαμε, ονειρευτήκαμε, και σχεδιάσαμε για τη νησιωτική πολιτική.
Γιατί Δικαιοσύνη, χωρίς τη νησιωτική πολιτική παντού, δεν γίνεται. Στην υγεία, στις μεταφορές, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην οικονομία, την ανάπτυξη, στην κοινωνία.
ΠΑΝΤΟΥ!

Χρύσα Καραγιάννη: Οφείλουμε όλοι να παλέψουμε για την πολιτική αλλαγή

Μετά την σημερινή ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Δωδεκανήσου, νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρόεδρό μας Alexis Tsipras, την Πολιτική Γραμματεία και τις Νομαρχιακές Επιτροπές Ν. & Β. Δωδεκανήσου για την πίστη τους στο πρόσωπό μου. Είναι τιμή μου και παράλληλα μεγάλη ευθύνη στην οποία θα ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις.
Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες και εγώ που θα συμμετάσχουμε στο ψηφοδέλτιο καλούμαστε να δώσουμε έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα για την ανατροπή του καθεστώτος που λυμαίνεται την χώρα μας τα τελευταία 3,5 χρόνια. Η διακυβέρνηση της ΝΔ έχει δημιουργήσει βαθιές πληγές στον κοινωνικό ιστό και ιδιαίτερα στα νησιά μας. Χρέος μας να επουλώσουμε τα τραύματα στην κοινωνία, στην Οικονομία και στην Δημοκρατία.
Έχοντας πάντα ως οδηγό μας τον σύντροφο Νεκτάριο Σαντορινιό που το κενό του είναι και θα παραμείνει δυσαναπλήρωτο, οφείλουμε όλοι να παλέψουμε για την πολιτική αλλαγή. Προσωπικά υπόσχομαι ότι σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα τιμήσω τις αρχές του κόμματός μας, θα εκπροσωπήσω με ήθος και σθένος το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα προσπαθήσω ώστε το πρόγραμμά μας να γίνει ελπίδα για κάθε νησιώτη και νησιώτισσα.

Γιώργος Κασσάρας: Να συστρατευθούμε όλοι στον κοινό αγώνα

Αγαπητοί Δωδεκανήσιοι συμπατριώτες, από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου, για βουλευτής του Νομού μας.
🔻Για τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η ΠΑΤΡΙΔΑ μας, οφείλουμε όλοι να συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα !
🔻Ζητώ τη στήριξή σας !