Έκπτωτος και ο Μιχάλης Κορδίνας από Δημοτικός Σύμβουλος – Κι άλλοι αιρετοί στο ΣτΕ – Σοβαρό πολιτικό ζήτημα, πλέον

Share

 

Εκτός δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου και ο Μιχάλης Κορδίνας. Μετά τον Βάιο Καλοπήτα από την δημοτική αρχή και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη, λόγω κωλύματος τίθεται τίθεται έκπτωτος από τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου. Την ίδια ώρα, ακόμη 5 αιρετοί του Δήμου Ρόδου, μέλη δημοτικών κοινοτήτων προσφεύγουν στο ΣτΕ κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και του Ελληνικού Δημοσίου για την ακύρωση αποφάσεων με τις οποίες κηρύχθηκαν έκπτωτοι λόγω οφειλών! 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞ. ΚΟΛΙΑΔΗ

Σε δήλωσή του για την απόφαση για τον Μιχάλη Κορδίνα, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης αναφέρει τα εξής:

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος λόγω οφειλών, ο Μιχάλης Κορδίνας, πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων και μέλος της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» με επικεφαλής τον Αντώνη Καμπουράκη.

Ως Δημοτική Αρχή και ως Παράταξη εξαρχής σταθήκαμε στο πλευρό του πρώην Δημάρχου Πεταλούδων λαμβάνοντας την απόφαση να μην κινήσουμε τη διαδικασία έκπτωσης από τα καθήκοντά του, ελπίζοντας να βρεθεί λύση δια της νομικής οδού, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Πιστοί στη θέση μας ότι οι εκλογές κερδίζονται στις κάλπες και πως Δημοκρατία είναι ο σεβασμός στη λαϊκή ετυμηγορία, δεν θα προκαλούσαμε ποτέ την έκπτωση ενός εκλεγμένου συμβούλου, πόσω δε μάλλον όταν η εκλογή του δεν έχει καμιά αιτιώδη σχέση με τον λόγο της έκπτωσης.

Αυτές οι πρακτικές και η συνειδητή επιλογή να αγνοεί κάποιος τη λαϊκή βούληση, στρέφονται ενάντια στο κοινό καλό και εξυπηρετούν μόνο την ματαιοδοξία και τις ιδέες μεγαλείου αυτών που αρνούνται πεισματικά να αποδεχθούν ότι ο ροδιακός λαός, τους έστειλε στα έδρανα της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.