Ελληνικό #MeToo: Συζήτηση στη Βουλή με πρωτοβουλία Μητσοτάκη

Share

Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, το αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερώσει το Σώμα για την «ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου».

Η ενημέρωση γίνεται με βάση το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου, «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη ‘συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως’ [..] να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση».

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 (10 πμ), στην ολομέλεια της Βουλής. Στην έναρξη της διαδικασίας θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και εν συνεχεία οι αρχηγοί των κομμάτων θα διατυπώσουν τις απόψεις τους. Ακολουθούν απάντηση του πρωθυπουργού και δευτερολογίες των αρχηγών, ενώ η συνεδρίαση κλείνει με ολιγόλεπτη ομιλία του πρωθυπουργού.

Την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. cnn