Εμμ. Γιαννικουρής: Δεν είμαι καρεκλοκένταυρος. Έχω έρθει για να προσφέρω και όχι για να κερδίσω (video)

Share

 

«Ζητώ από τον Καλυμνιακό λαό να με εμπιστευθεί διότι θέλω να εφαρμόσω ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη, να εφαρμόσω νόμο και τάξη, η Κάλυμνος να αποτελέσει πρότυπο νησιού και να δημιουργηθούν υποδομές που θα ανεβάσουν την ποιότητα ζωής των Καλυμνίων και την καθημερινότητά τους.»

 ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο News Politics o υποψήφιος Δήμαρχος, Εμμανουήλ Γιαννικουρής, δυο εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Καλύμνου.

«Δεν είμαι καρεκλοκένταυρος. Μία θητεία θέλω, να δώσω τα φώτα μου, εφόσον γίνουν αντιληπτά, στον Καλυμνιακό λαό και να αναβαθμίσω την Κάλυμνο. Έχω έρθει για να προσφέρω και όχι για να κερδίσω… Δεν θέλω να υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα που με ανάγκασαν να ανακατευτώ με την πολιτική ζωή του τόπου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Απαντώντας σε ερώτημα της δημοσιογράφου, ο κ. Γιαννικουρής εξήγησε τους λόγους που κατέφυγε στη δικαιοσύνη για την απώλεια του Κάλυμνος Σταρ, είπε ότι δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί σε όλα αυτά αλλά το έκανε για την Κάλυμνο και ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Για το ζήτημα που προέκυψε μεταξύ του ιδίου και του υποψηφίου της Ελληνικής Λύσης κ. Γιάννη Γαβαλά, εξήγησε ότι του έστειλε μήνυμα με σκοπό να εξομαλυνθεί η κατάσταση μεταξύ τους και ότι παρεξηγήθηκε η πρόθεσή του. Στη συνέχεια με τη δημοσιοποίηση του μηνύματος και όσα ακολούθησαν θεώρησε τον εαυτό του θιγμένο, ότι του έγινε δυσφήμιση προεκλογικά και έτσι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μήνυση.

Ο κ. Γιαννικουρής, ως πολιτικός μηχανικός, δήλωσε ότι υπάρχει λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν τα όμβρια ύδατα, κυρίως στον κεντρικό εμπορικό δρόμο και ανέπτυξε την πρότασή του.

Για τη δημιουργία της παράταξής του και τη στελέχωση του ψηφοδελτίου σε μόλις τρεις μήνες, φάνηκε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και τόνισε ότι επιθυμία του είναι, εφόσον εκλεγεί, να δουλέψει με όσους Καλύμνιους θέλουν και μπορούν για το καλό του νησιού.

Κλείνοντας , ζήτησε από τον Καλυμνιακό λαό να τον εμπιστευθεί γιατί θέλει να εφαρμόσει ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη, να εφαρμόσει νόμο και τάξη, η Κάλυμνος να αποτελέσει πρότυπο νησιού και να δημιουργηθούν υποδομές που θα ανεβάσουν την ποιότητα ζωής των Καλυμνίων και την καθημερινότητά τους.

Ακολουθεί η συνέντευξη.